2019. október 23. szerda – Szabadság, szerelem!

2019. október 23. szerda – Szabadság, szerelem!

skor

Amikor egy adott napon valami igazán nagy és erős élményt adó dolog történik, akár személyesen, az életünkben, akár globálisan, nagyobb közösségben, akkor annak a napnak az energetikája beleivódik a térbe. Legyen az a saját életünk, sorsunk útja, vagy legyen az csoportdinamika, nemzeti örökségünk – ha még folyamatosan meg is emlékezünk róla, több energiát adva neki, akkor az az erő sokáig kísér bennünket. Használjuk ezt táplálóan, életadón, szárnyat adón, építőn!

Szabadság-ízű ez a nap. Mit jelent nekem valójában a szabadság? Hogy szabadon lehetek az, Aki Vagyok. Lehetek. Mert senki és semmi nem gátol benne. Minden forradalom erről szól.

Szerelem-ízű is ez a nap. Most aztán különösen, hiszen a Nap, a feltétlenül áradó szeretet megtestesítője, a mai napon a Skorpió jelébe ér. És nem csak azért szerelem-ízű ez nekem, mert Életem Szerelme ebben a fantasztikus jegyben született, hanem azért is, mert a Skorpióság egyet jelent a legmélyebben szeretni tudás képességével.

Igen, nem tévedtem. Én is nagyot néztem és megbotránkoztam ezen a kijelentésen pár évvel ezelőtt, amikor ezt legelőször meghallottam valakitől. “A Skorpiók szeretnek a legmélyebben.” Öhö, ja – gondoltam elsőre. Aztán hátraléptem kettőt gondolatban és elkezdtem miérteket feltenni és ‘gondolkodni’ – amire ugye, szoktuk mondani, hogy kevesek kiváltsága, meg hogy időnként érdemes néha ezt csinálni, mielőtt bármit is elfogadunk úgy, ahogy van. Érdemes néha kételkedni, kérdéseket feltenni, megvizsgálni, felboncolni, belemászni, belemélyülni. Főleg skorpiós időkben, amikor amúgy is az érdekel, hogy ‘de miért?’ és hogy ‘mi működteti ezt?’ Hát nem volt nehéz kitalálni ezt sem. Mert hogy pillanatok alatt jött a rendszer átlátása: ha a zodiákus jegyek a csillagképek üzeneteit és erőit viszik tovább a lélek szintjén és a Skorpió csillagkép ragyog a legmélyebben a Napúton és az ő vérvörösen ragyogó szíve az Antares csillag, ami a legigazabb és legmélyebb szeretet és szerelem csillaga, amely nem mellesleg egyedüliként jelenti tartóoszlopát a Világnak és az Istenek Útjának, a Tejútnak is – akkor mindebből kifolyólag tökéletesen egyértelmű, hogy a Skorpió jegy által is ugyanezen energia érvényesül és sok más között kijelenthetjük, hogy igenis, a Skorpiók szeretnek a legjobban! No. (Egyébként meg, ha ennek ellenkezőjét tapasztalnánk, az csak azért van, mert annyira mélyen érintődött és sebződött meg valahol a csodálatos lelkük, hogy most óvják és védik, nehogy még egyszer… pedig de.)

S most, hogy az egekig felmagasztaltuk őket – maradjanak is ott.

Tökre másról akartam írni.

Éljenek a Skorpiók. Meg a Skorpió Nap-jegyű emberek.

(Azért zárójelben megemlítem, hogy a Skorpió körszeletke harminc fokos az évkörön, melynek első tíz-tizenkét foka még az Angyal csillagképhez tartozik a Szűz csillagbirodalmába, onnantól pedig az összestöbbi a Mérleghez, ami a szív igazságát mérlegeli, egyben az isteni akarat mutatója, érzékeltetője is. Eszerint alakulnak majd megéléseink a most kezdődő Skorpió havában. Ezen a csodaszép szerdai napon pedig a Hold az Oroszlán csillagkép alatt jár, annak is múltba néző, Napútra tekintő feje alatt halad el, egészen a szívéig, a Regulus csillagig, így ezen a napon erőst ideje van önmagunkba nézni, estére pedig áradó szeretettel viseltetni önmagunk és bármely más lény iránt.)

Zentai Anna

Kép: Pinterest

skori