2019. október 18. péntek – 19. szombat – 20. vasárnap

2019. október 18. péntektől 20. vasárnapig

sky6

A Nap a Szűz csillagkép angyali részéhez érkezett, az Angyali Szűz csillagaihoz. Csütörtökön áll együtt a Spica csillaggal és ezzel megnyílnak az angyali dimenziók kapui. Az emberi létezésnél magasabb erők érhetők el. Nem csak segítenek, de mi magunk is érezhetjük, hogy “angyallá szeretnénk válni”, többek, jobbak akarunk lenni, mint eddig. A szemnek láthatatlan dolgok iránti érdeklődés, illetve ezek megtapasztalása hangsúlyosodik! Ideje jön észrevenni mindazt, amit nem a szemünkkel, hanem a szívünkkel láthatunk.

PÉNTEKEN délelőtt érdemes figyelni az érzésekre, megérzésekre – olyan helyzetek jöhetnek, amelyek által fontossá válik, hogy bízzunk érzéseinkben, megérzéseinkben és merjünk élni akként, akik igazán vagyunk. Amit mélyen érzünk, amellett tartsunk ki. Ha szenvedés, fájdalom jönne fel, akkor ez azért történik, mert most tisztulhat ki, oldódhat fel és gyógyulhat meg ez által a lelkünk. Ha a jövővel kapcsolatos megérzések, képek, sugallatok, érzetek ugranak be, ez sem véletlen. Az esti órákban erős lehet az inspiráció, hogy hangot adjunk lelkünk igazságának, érzéseinknek. Ám meglehet, hogy érdemes vele megvárni a hétvégét. Ezen az estén a gyógyulásnak is ideje van.

SZOMBATON a Hold a Tejútra lép, a lélek, az intuíció és az álmok kapui megnyílnak. Ez a hétvége lelki beavatásokat hozhat. Most az érzések és az önazonos működés által léphetünk ki a karma körforgásából! Mindebben a folyamatban fontos lehet a tisztánlátás, a lélek és az igazságok látásának képessége, ereje. Éjféltájban tetőzik a Merkúr és a Plútó szextil fényszöge – a Merkúr e hétvégén az égi igazságot érzékeltető Mérleg csillagképben, annak is első részénél tartózkodik, így a múlt igazságai mérettetnek meg és elválik, mi volt igaz és mi nem, ezidáig. A Plútó a Nyilas Tejútról leérkező részénél nagy erőkkel és szenvedélyességgel szállítja le mindazt, ami az utóbbi időkben megteremtődött, az égtől érkezett, tanulsággá vált. Mélységes megértések és mély közlések ideje ez. Ami már egy ideje alakult, készülődött, most megértést kap, felismeréseket hozhat, előre mutathat. A már zajló változásokban a mélyebb megértések, felismerések segítik a tudati-szellemi átalakulásokat, mélyreható változásokat.

VASÁRNAP reggelig a Tejúton jár a Hold, de ezt követően is leszállítja a magasabb intuíciós képességeket. A Merkúr már eléri a Mérleg csillagzat közepét, a tökéletes egyensúly szellemi állapota érzékelhető, ugyanakkor az égi akarat is megnyilvánul, főként szellemi-kommunikációs erők által. Délután teljesedik ki a Vénusz és a Szaturnusz szextil fényszöge, de ez egész hétvégén jelentős energia. Vágyak, teremtések, kapcsolatok vizsgáznak le, aszerint, hogy melyik életképes és időtálló, melyik jelent számunkra igazit, teljességet. A megszentelés erejét elhozó Szaturnusz megmutatja, mely kapcsolódásaink hoznak időtálló, igazi értékeket. Eddig megélt tapasztalások most érnek be és segítik a további utunkat, valamint a vágyak lassú anyagba öntését.

Hétfőn lesz egzakt a Vénusz és a Neptunusz érzelmileg rendkívül inspiráló, trigon fényszöge, így hétfőig jelentősen fokozódnak az érzelmek és a vágyak is, kapcsolatokban mélyebb érzések, művészi munkában ihletettség jelenhetnek meg. Az érzelmek feltörése a jövő áldásainak készít teret.

Zentai Anna

asztrozófus