2019. október 09. – 13. Heti csillagüzenetek

2019. október 09. – 13. Heti csillagüzenetek

teli

A Nap ezekben a napokban a Szűz arató részénél jár, a jövőbe lépő lábnál. Vagyis itt az ideje konkrét lépéseket tenni a szebb, jobb jövőért, előrelépni, megérkezni, legalább tudatban, gondolatban, de akár gyakorlatban is.

Hétfőtől a Vénusz, a Merkúrt követve a Skorpió zodiákus jegyébe érkezett. A Skorpió lényege, hogy a láthatatlan működtető erők érzékelésének megtapasztalása válik hangsúlyossá. Látni a láthatatlant, mögé látni a felszínes dolgoknak, a kézzel fogható és szemmel látható mögött is a valódit, az igazit keresni. Leereszkedni a mélységekbe, megélni a végleteket, megtalálni a mélyben azt, amit érdemes a felszínre hozni, működtetni a lelki erőket. Így minősülni át, így transzformálódni, majd magasba emelkedni. A két kapcsolatbolygó által most igazán megtudhatjuk, érezhetjük, mi rejlik a színfalak mögött. Megérthetjük a mélyebb működéseket, érzékelhetjük őket, ugyanakkor át is minősülnek a kapcsolataink. Nyitottabbá válunk a végletek megélésére és a skorpió Vénusz által az érzékiség, a szenvedélyesség hatja át a most következő hónapokat. Ugyanakkor csillagképileg a Szűz angyali részének csillagai ragyognak a Merkúr és a Vénusz mögött, vagyis maga az Angyal csillagkép. Angyali erők mozgatják a háttérból a szálakat és küldik folyamatosan a jeleket, a segítő erőket az élmények megéléséhez és a változáshoz.

11-én hajnali álmaink során lelki kapcsolatok válnak érezhetővé, a lélek tiszta súgásai érkeznek. Tisztulás, felszabadulás zajlik a lélek és az érzelmek terén.

12-én szombaton a Vénusz és az Uránusz szembenállása egzakt. Jelentősen szól ez az időszak most a szabad termékenységről, új gondolatokra nyitásról, a korlátokból való kilazulás és kiáramlás általi nyitott állapot inspirációjáról, amely érinti a biztonság, bizalom és szexualitás, illetve művészi munka területeit. Meglehet, ez jó ideig csak inspirációként lehet jelen, de már ez is fejlesztő és felszabadító hatású. Ha hirtelen, meglepő, újszerű élmények érnek, ne lepődjünk meg! A Magasabbrendű szervezkedés szeretne kibillenteni bennünket az eddigi keretekből, hogy végre élvezzük az életet és ítélkezés nélkül adjuk át magunkat az örömöknek és élvezeteknek, bármilyen értelemben és formában. Egyik oldalon jelen van a tudat kitágulása, a másikon az angyali erőktől mozgatott mélyre látás és átalakulás. Mint amikor a kismadár ráébred arra – hogy nincs is kalitka, szárnyalhat szabadon.

13-án vasárnap már a telihold fénye ragyog ránk. Ismét teljesebben láthatunk rá saját lelkivilágunkra, ösztönös működéseinkre, hogy irányításunk (Nap) alá vonjuk teremtő erőinket. Zodiákus jegyeket illetően a telihold a Kos-Mérleg tengelyen áll fel, így korszakindító lesz ez a nap. Egyensúlyteremtő cselekvések, előrelépések ideje látható az egyik oldalon – érzések egyenes, őszinte, nyitott kifejezése és ösztönös, új elindulások a másikon. Csillagképileg a Halak-Szűz csillagzatok alatt látható a telihold, amelyek a Tejúttal racionalizáló kapcsolatban, a magasabb erők anyagba öntését hívatottak ragyogni. Egyik oldalon a karma körén visszatérő, ismétlődő lelki-érzelmi-családi minőségek felfedezése, ezeken való felülemelkedés, a másikon pedig a belső fénykeresés, fénymunka üzenete látható.

Fontos nap lesz még október 17. hiszen ekkor áll együtt az isteni önvalónk fényét ragyogó Nap a Szűz legfényesebb csillagával, a Spicával, ami az Örök és Halhatatlan Fény minősége, egyben Angyali Dimenziókapu! Fontos lépéseket is érdemes ekkor megtenni, de ez az idő már a Fény megtalálásáról, az eddig keresett minőséghez való elérkezésről szól.

 

Zentai Anna

asztrozófus