2019. május 19.

2019. május 19.

20190518_081947

A keretrendszereket, adott struktúrákat és szerkezeteket, avagy a komfortzóna határát is jelképező Szaturnusz, saját jegyében, a Bak jegyben haladva, most együtt áll azzal a ponttal az égen, ahol a Hold pályája a Naputat metszi – itt száll alá a Hold az alsó világba, az ösztönök világába, vagyis ez a leszálló Holdcsomópont (Sárkányfarok) nevezetű útkereszteződés.

Mi magunk is egy belső útkereszteződésben állhatunk, ahol megjelennek a szaturnuszi minőségek: a lassú, vontatott, lépésről lépésre való haladás, az idő jelentősége(..’nek illúziója), az érettség bölcsessége, a szentséget/teljességet képviselő dolgok. Levizsgázódik bennünk az a rendszer, amelyben eddig gondolkodtunk, működtünk. A kereszteződésben állva, az eddigi tapasztalásokkal a hátunk mögött szabad a választás: hogyan, merre akarunk tovább haladni, élni? Mi által akaruk fejlődni? A ‘hogyan’ talán a legfontosabb – mert ez határozza meg a következményeket, a ‘merre’, ‘mi felé’ kérdéskörét is.

Jó tudni, hogy az Öreg Bölcs tanítómester (Szaturnusz) mögött a Fény Bölcsességének csillagképe, a Nyilas csillagai ragyognak. Annak is az a része, amely a Tejútról, isteni erőket árasztva érkezik. A már megszerzett tudás, a már fogadott tanítások beépülése, használata, gyakorlati működtetése segíti az anyagba érkezés útját. A fényt (örömöt, boldogságot, szeretetet, szerelmet, világosságot, erőt, energiát és teljességet adó dolgokat) tudjuk most a fizikai szintre lehozni ezen folyamat által.

A Nap és a Merkúr együttállása ezen túl segít tiszta rálátással megérteni saját teremtéseink, működéseink elvét. a szavak és gondolatok teremtő ereje most fokozódik, ahogyan a Merkúr már a Bika csillagterébe érkezik és a Nappal együtt hamarosan a Pleiadok csillaghalmazba (Fiastyúk = a legtermékenyebb erőtér) lépnek. A Vénusz és az Uránusz, dolgát jól végezve távolodik lassan, de továbbra is fenntartja azt a lehetőséget, hogy kérdéseket tegyünk fel eddig kőbe vésettnek hitt dolgokról, új és más nézőpontból tekintsünk valamire és merjük felszabadítani alkotó, teremtő erőinket és vágyainkat.

 

Zentai Anna

asztrozófus