2019. május 16. csütörtök – 17. péntek

2019. május 16. csütörtök – 17. péntek

életvirág

Nem hiába van több retrográd (látszólag hátráló) bolygó most életünk égi illusztrációjának ábrázolásában és nem hiába lesz csütörtökre virradó éjszaka egzakt a Merkúr és a Neptunusz szextil (szintézisalkotó) fényszöge. Most van ideje annak, hogy az eddigi tapasztalataink, élményeink, a már begyűjtött információk szerint összeálljon előttünk a kép, letisztuljon a megoldás, a valódi célok felé. Felismerések jöhetnek, amelyek együtt járnak a múlt elavult minőségeinek, alacsonyabb rezgésű energiáinak kitisztulásával. Végső soron választhatunk a szenvedést generáló gondolatok, érzések és tettek – vagy az örömöt és felszabadulást adó gondolatok között! Ha már tudjuk, mitől akarunk megtisztulni, felszabadulni és mit szeretnénk a helyébe elnyerni, akkor érdemes ezzel a gondolattal álomra hajtani a fejünket, hiszen (03:26-kor történő tetőzéssel) csütörtök reggelre álmaink során egy mély, belső tisztuláson megyünk keresztül, a jövőbeni áldások érdekében.

A Mars hajnalban jegyet vált, a Rák jegyébe, így a Hold uralma alá kerül. Beindul és felpörög minden, ami a lélekkel, a múlt kutatásával, a dolgok eredetére való visszatekintéssel, a belső- és külső otthonteremtéssel, családdal, életterünkkel, anyasággal kapcsolatos. Intenzívebb érzelmi energiák jönnek, egészen június legvégéig nagy erőket tudunk megmozgatni az önazonossá válás útján, vagy otthonunk és családunk fejlődéséhez. Ideje, hogy lelkünk tiszta hangja által, érzésből indítsunk el új dolgokat!

Ezzel együtt a Mars valós égi helyzete továbbra is a Nimród csillagkép és a Tejút. Vagyis idejét éljük annak, hogy saját szabad akaratunkat érvényesítsük a hétköznapokban és bátran, öntudatosan haladjunk saját utunkon. A napokban a felvállalás ideje is elérkezett és ha sikeresen tudatosítottuk, hogy mi az az út, mi az a magasabb minőség, amit ideje vállalnunk – akkor ezekben a napokban már az elengedés fázisát éljük, vagyis elengedhetünk mindent, ami a vállalt utat nem segíti, ami jelen pillanatban (még vagy már) nem hozzánk tartozik.

Csütörtökön és pénteken a Hold a Szűz csillagkép angyali részénél járva felerősíti angyali segítőink súgását, jelzéseit, a velük való együttműködés lehetőségét. Ezzel együtt megélhetjük akár azt is, hogy megtaláljuk, amit kerestünk.

ZenTai Anna

asztrozófus