2019. május 06. hétfő

2019. május 06. hétfő

sky4

Még egy kis ideig kihasználhatjuk a Mars-Jupiter szembenállás áldásos szellemi erejét, mellyel magasabb szinten érthetjük meg a jelenlegi működéseket, az erő, a férfi minőség működéseit. A legmélyebb igazságok érzése, értése – illetve a nyílt, egyenes kifejezés állnak a két oldalon. Meglehet, késztetést érzünk arra, hogy igazságainkat, nézeteinket, gondolatainkat közöljük, kimondjuk, kinyilvánítsuk, de ennek rendelt ideje van, azért is, mert előtte lehetőségünk van magasabb ívekben megérteni azt, amit majd átadunk másoknak. Bármely szinten jelen lehet az igazságért való küzdelem, de lehetőség van szintlépésre is – ha az alacsony szintű energiát nem vesszük fel, hanem kint hagyjuk, akkor a helyzeten felülemelkedve a vártnál is magasabb, tágabb megértés az ajándék.

Álmainkban ma rendkívüli teremtő erőket mozgatunk! Érdemes gyakorolni a tudatos álmodást, megidézni vele a bőséget és a kívánt célokat. A Hold egész nap a Bika csillagkép termékeny terében vándorol, késő estére a Tejútra néző szeméhez, az Aldebaranhoz ér, így ekkor látjuk egyértelműen lelki szemeink előtt azt, hogy milyen magasabb minőségű jövőképet érdemes követni, elősegíteni!

A Merkúr estére a Bika jegyébe ér (a csillagos égbolton már elhagyta a Halakat, de még nem ért a Kosba, így ez a nap szellemileg és kommunikációkat tekintve az összegzés alapján indított új kezdetről is szól). A Bikában lassabb, ám jobb emlékező tehetséggel, termékenységgel megáldott gondolkodás és megértés ideje nyílik. A harmónia, az egyensúly, az alkotás és művésziesség minőségeit vihetjük közléseinkbe. Szépírásnak, kapcsolati működések megértésének, gondolatmágiának, fontos gondolatok és érzések szavakba öntésének kedveznek a következő hetek!

Hétfőn már érezhető, hogy emberi kapcsolatok, szerelmek és párkapcsolatok vizsgáznak abból, mennyire életképesek és valódiak a számunkra, illetve egyben ráláthatunk arra, hogy milyen ítélkezésekkel, gátlásokkal, félelmekkel, negatív gondolatokkal vagyunk még önnön boldogságunk ellen és dolgozhatunk ezek feloldásán!

Május 7-től 9-ig a jelenleg zajló, nagy minőségi szintlépés azon napjait éljük, amikor a párkapcsolatok, kapcsolati minták, emberi kapcsolatok, művészi munkák, önálló létrehozó erő területein van lehetőségünk az áttörésre, a szintemelkedésre! A múlt ismétlődéseire érdemes figyelni és beleállni a kihívást jelentő helyzetekbe, nem menekülni ki belőlük, mert épp ezek hozzák a megoldásokat is. Eközben szerdán lesznek ezzel együtt aktuálisak a tisztázó beszélgetések és a tágabb megértések, az új gondolatokra való nyitással új jövő felé indulás! Bármi történik, lényegében azon érdemes elmerengeni, hogyan szolgálja ez a dolog a legfőbb vágyaink megvalósulását? Ezzel együtt pedig mindenképpen érdemes pozitívabbnak lenni, erősíteni a hitet és bizalmat!

Zentai Anna

asztrozófus