2019. június 18. kedd

2019. június 18. kedd 

mozaik

Csodálatos, lelket mozgató folyamatok tetőznek kedden (de azért előre szólok,  hogy csütörtök még nagyobb csúcspont lesz). Hajnali álmaink már az új kezdet felé törekvésről szólnak és szabadságot adnak a léleknek, az érzéseknek. A Nap Nimród egyik lábával, a Saiph csillaggal áll együtt, amely egyszerre termékeny és stabilitást is adó erő, ugyanakkor az égi íjász-király feje felett haladva, őt koronázva, saját rálátó, megvilágosodást hozó és ez által sorsunkat uraló erőket idéz. A lelkiségünket jelölő Hold pedig a Nyilas csillagai alatt jár, így ma tudjuk magunkhoz lehívni az égi tudást, a felsőbb igazságok megértését, a magasabb szférák erőit és érzékelni azt is, hogy mi az igazi otthon a lelkünknek.

A mai nap annak az idejét mutatja, hogy merjünk álmodni, álmodozni, elképzelni, vágyakozni – és ennek akár kereteket is adhatunk. Ideje van összeérniük az elmúlt idők tapasztalatainak és élményeinek, helyére kerülni az utolsó mozaikdarabkáknak és ezek tudatában haladni tovább, egyenesen előre, a lélek mély hívásai szerint. Ma levizsgáznak az elképzeléseink a fizikai síkon is, a teremtés mindazt támogatja, ami igazán hozzánk tartozik. Az igazán nagy vizsga abban lehet, hogy mennyire bízunk a láthatatlan, belső vezetőben. Segítséget kapunk mélyebb fájdalmak könnyű feloldásához, lelki és kapcsolati harmóniateremtéshez, valamint rá is érzékelhetünk arra, hogy mi vár ránk a jövőben, ha egy adott utat választunk! A már beindult változásokat, áttöréseket most intuitív megérzések, mély érzelmek áramlása segítik. (Szaturnusz-Neptunusz szextil)

A Merkúr és a Mars ma késő délután az Ikrek csillagképben, a Rák jegyben, Castor és Pollux csillagai között egyesül. A halandó, múlandó minőségek és a halhatatlan, örök, isteni minőségek együttes erőterében sugározzák a gyors megértés, a lendületes és egyenes kommunikáció, az érzések nyílt kimutatásának erejét. Zodiákus szerint a Hold, azaz a lelkiség, a belső otthonteremtés, csillagképileg pedig a Nap uralja ezt az együttállást, így a rálátó megértés is besegít a fejlődésben. Ez az összeadódott erő kíván kiegészülni a már zajló, sorsszerű, nagy áttörésekkel, változásokkal. A mai napon lehet mindezt finoman, lelkiséggel, tisztázással, együttérzéssel csinálni.

Csütörtökön különleges fényerővel tetőznek majd a jelenlegi folyamatok – ekkor éri el a Merkúr és a Mars egzaktan a Pollux csillagot, amely a halhatatlan, igaz, örök minőségek megjelenését, érzékelését, élményét adja; a Nap pedig a Betelgeuse csillaggal együttállva a magasabb minőségű küldetések felvállalásának idejét hozza el!

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest