2019. július 08. hétfő

2019. július 08. hétfő

nőőő

Két jelentős energetikai tetőponthoz értünk a mai nappal. A Vénusz-Uránusz szextil és a Merkúr-Mars együttállás jegyében indul a hét.

A Vénusz megnyilvánulhat létrehozó, termékeny erőink működtetésében, bizalom és harmónia állapotában, művészi élményekben, testiségben és vágyban, szépségben és különlegességben, nőiségben és emberi-párkapcsolati működések felfedezéseként. A vele most kapcsolódó Uránusz az eddigi tudati korlátokon túl, új és más, különleges nézőpontokat mutat meg, tisztító és felszabadító erejével fogékonnyá tesz az újra, a függésmentesség és szabadság ízével érkezik. Kettőjük kapcsolódása most helyreállítja és összefűzi az eddig élt tapasztalatokat, leszűrhetővé válnak a megértések, összegzések és előre mutató ötletekkel, megértéssel, felismeréssel támogatják utunkat. Találkozhatunk olyan helyzettel is, amelyben vágyainkat van ideje szabadon szárnyalni hagyni, vagy régi dogmákból, (főleg testiséggel és kapcsolatokkal összefüggő) ítélkezéseinkből van lehetőségünk kilépni. Talán hoztunk eddig döntéseket, adtunk kereteket, határokat a lehetőségeinknek, talán van még olyan dolog, amit nehezen fogadunk el a kapcsolatokat tekintve, de most ideje van kitágulni ezekből és akár saját megítéléseinket is elvetve, szabadon új utakra lépni. Segítenek ebben a hirtelen, váratlanul érő, meglepő és szokatlan élmények, impulzusok is. (17:32-kor egzakt)

Kicsivel éjfél után tetőzik, így főként az esti órákban és éjszakai álmainkban fedezhetjük fel a retrográd Merkúr és a Mars egyesülésének erőit. Az Oroszlán jegyében, ugyanakkor a Rák csillagképben, annak is a Tekintet (Altarf) csillagánál találkozik a fizikai és szellemi mozgékonyság és a lendület bolygója. Fordíthatjuk úgy is, hogy kommunikáció és erő, gondolat és akarat, közlés és egyenesség, érdeklődés és bátorság, megértés és küzdelem, gyermeki én és férfiasság egyesül és jelenik meg egyként, egyszerre. A kommunikációs helyzet (vagy feladat) visszatérő, nem első ízben jelentkezik (első aktiválódásuk június 18-án és e körüli napokban volt, a következő, egyben a fejezetet befejező rész pedig szeptember 3-án lesz). Az Altarf, mint tekintet, azt is üzeni, hogy nagyon nem mindegy, hova fordítjuk most (belső!) tekintetünket, figyelmünket! Most indul el egy olyan folyamat, aminek eredménye hamarosan azzal lesz kapcsolatos, amit most befogadunk, amire most megnyílunk. Hogy ez jó lesz-e nekünk? Egyetlen biztos válasz van erre: a lelkünk! Ha a lelkünknek jólesik, ha a lelkünket teljesebbé, boldogabbá teszi az, ami most fókuszba kerül, akkor igen. Ha viszont azt érezzük, hogy valamit nem szeretnénk, nem tudunk elfogadni, mert nem hozzánk tartozik, csak mások erőltetnék ránk, akkor nyugodtan mondhatunk nemet. A fontos csak az, hogy ezt ne elméből, ne félelemből tegyük, hanem az legyen a döntő, ami igazán a szívünk szerint való!

A Nap továbbra is az Egyből eredő Kettősök, vagyis az Ikrek csillagkép közepe táján jár (Rák jegyben), a Hold pedig a mai napon a Szűz csillagképben, belső utakra indít (a Zodiákus körön a Szűzből most a Mérleg jegyébe lép, a kapcsolatok válnak hangsúlyossá). A Vénusz az Ikrek lábánál haladva ma áll együtt a Tejat Posterior csillaggal, az Ikrek első, Tejútra lépő lábfejénél.

Zentai Anna

Kép: Pinterest