2019. január 27. vasárnap – 28. hétfő

2019. január 27. vasárnap – 28. hétfő

angyal

Egymás felé közeledő, hirtelen, váratlan, villámcsapásszerű energetikai tetőpontok hatókörébe értünk. A Nap és a Merkúr együttállása 30-án kedden, a Mars és az Uránusz együttállása február 13-án lesz egzakt, de már mindegyik érezhető. Ezekben a napokban bármely pillanatban bármi megtörténhet. Ahogyan a mondás tartja: bármi lehetséges és még annak az ellenkezője is – sőt! …leginkább most az lehetséges, amire aztán egyáltalán és végképp nem számítunk és ez egész februárban el fog tartani. Egyszerűen arról van szó, hogy ez az uránuszi-vízöntős jellegű erőtér alkalmas nem csak a tisztításra, hanem az új energiák betöltésére oly módon, hogy teret ad mindannak, amit eddig egy beszűkült, fókuszáltabb tudat- és rezgésállapotban nem tudtunk befogadni. Sok új dolog vár ránk, ami gyakran azért nem tud érkezni, mert előre kitaláljuk, elképzeljük, kiszámítjuk, mi hogyan lehet, vagy egyáltalán el sem hisszük, hogy lehetséges – aztán persze nem történik semmi, egészen addig, amíg fel nem adjuk az egészet és ezzel egy előre nem számított módon bármi meg tud történni. A nyitottság az újra, a másra, a szokatlanra, a különlegesre, most abszolút időszerű. Sorskört is zárunk! Az Uránusz az Al Rischa csillagnál, az összegzés csillaga felett vándorol, így kiemelt ideje van most bármikor leülni és mélyen elmerengeni a múltunk eddig megélt élményein, történésein és számot vetni mindennel, összegezni, hogy az új minőség elindulhasson. Ezek a nagy, belső számvetések forradalmasíthatják belső – majd külső világunkat is.

Vasárnap reggelre is érezhetjük az uránuszi tisztító, tudattágító erőket. Az összegzés most lelki késztetés. A Nap és a Merkúr a révülésben és álomban üzeneteket hozó Sas, illetve a fényt őrző Bak csillagképek alatt jár, közelítve a Bak térdéhez, a sors iránti alázat megélésének ereje folyton nő. A Hold a Szűz csillagkép Angyal csillagai alatt vonul, így ez a nap kiemelten alkalmas angyalainkkal való együttműködésre. Bátran lehet kérni tőlük, fordulni hozzájuk bármilyen helyzetben, hiszen örömmel várják, hogy segítsenek bennünket!

Hétfőn a Hold már a Mérleg csillagkép múlt igazságait megmérő részénél jár. Lelkünkben ma érezhetjük az igazat, a valót – ez azért is fontos, mert pár napon belül a Tejútra fog lépni a Hold, hamarosan eljön a lehetőség, hogy kilépjünk egy ördögi körből és ennek előzetese, hogy megméretik a szívünk, hiszen a szintlépés majd a szívünk igazsága szerint tud csak megtörténni!

A Vénusz ekkor áll együtt a Kígyótartó csillagkép alfa csillagával, a Rasalhague-gal, így egyrészt női gyógyító erők működnek hangsúlyosan, gyógyítható az ősbizalom-bizalom-biztonság állapota is, másrészt ideje van a saját termékeny, alkotó, létrehozó erőink tudatos kézben tartásának, a tudatos sorsalakításnak is! A hétfői nap ezen túl harmonizáló és inspiráló lelki megéléseket egyaránt hoz.

31-én lesz egzakt a Szaturnusz és a Neptunusz szextil fényszöge is, így már egyre közeledünk ennek erőterébe is. 2019 folyamán egy három felvonásos játékként lép színre ez a fényszög (június 18 és november 9 lesz majd a következő két aktiválódási csúcspont). Mély felismeréseket, leszűrt tapasztalatokat, előre mutató felismeréseket, támogató helyzeteket egyaránt hozhat ez a fényszög, melyet lényegében úgy tudnék megfogalmazni: az álmok anyagba hívása! Az idei év nagy ajándéka ez mindenki számára: a Neptunusz, mint a lélek és az érzelmek legmélye, a vizuális alkotó erő, a képzelettel teremtés ereje kapcsolódik a Szaturnuszhoz, az igaz értékek anyagba szentelésének princípiumához! Vizsgázódnak az érzések és az elképzelések: ha valóban igazi, ha valóban vállaljuk, ha valóban döntöttünk mellette, ha valódi céltudattal, elszántsággal bír, akkor megvalósulhat! Az uralmi bak Szaturnusz és az uralmi halak Neptun egyszerre hoz mély felszabadító erőt a léleknek és célorientált, fókuszált figyelmet a tudatnak – a Neptun mögött a Vízöntő jövőt tisztító hulláma, a Szaturnusz mögött a Nyilas Tejútról leérkező, magas erőket kiárasztó része rajzolódik ki…

 

Zentai Anna

asztrozófus