2019. január 20. vasárnap – 21. hétfő – 22. kedd

2019. január 20. vasárnap – 21. hétfő – 22. kedd

anevet5

A szombati Nap-Uránusz tisztító cselekvéseket és tiszta átlátást hozó fényszögkapcsolata még napokig érezhető, kihasználható. Bármilyen rossz érzést, negatív mintát most lehet érdemben feloldani, tudati korlátokat kitágítani. VASÁRNAP a Hold az Ikrek csillagkép alatt jár, a Nap pedig a Vízöntő jegyébe lép, így az Uránusz, a tudattágulás, az újra való fogékonyság és a tisztító erők bolygójának uralma alá kerül. A most következő hónapban ideje van felfedezni, hogy korlátaink és kényszereink csupán illúziók – minden új élményre és impulzusra nyitottabbá válva, rájöhetünk, hogy valójában szabadok vagyunk és terheinket nem kötelező cipelnünk. Megélhetjük a szabadság, a függetlenség élményét, vagy közösségben, társaságban is kellemes perceket tölthetünk.

HÉTFŐN a Hold már a Rák csillagkép alatt jár. Álmaink ma kiemelten hozzák a lélek megtisztulásának, a mélyebb szintekre temetett fájdalmaknak, függőségeknek, sérüléseknek a kioldódását és gyógyulását. Mély lelki kapcsolódások erősödnek. A Vénusz és a Neptun teremtő fényszöge által a jövő áldásainak tudunk most helyet készíteni, igazi, mély érzéseket tudunk felszabadítani, ezzel együtt hangsúlyosan fontos annak tudatosítása, hogy lelkünk mivel érez egységet. A hajnali órákban (06:17-kor egzakt) a telihold fénye világít rá a lelkünk eddig láthatatlan titkaira, működéseire.

aa th1

aa th2

Az isteni önvaló fényét jelképező Nap hátterében a felszárnyaló Sas az új lélek, a fény születését jeleníti meg. A Nyilas már elengedte, lehozta a Fényt a magasabb világokból, a Tejútról, a Bak pedig visszatekint a Napra, a múltba merengve a Fényt nézi. A túloldalon a Rák csillagkép tekinteténél járó Hold a lelki szemekkel való látás teremtő erejét idézi. A megnyíló, befogadó szeretet csillagainál jár a Hold, a Tegmine csillag (fedezék, védelem, menedék) fényétől övezve. A bennünk megszülető fény így a lélekben menedéket találva, új útján már védelmet élvez – a Bak csillagterébe érkező Nap a fény őrzésének, megóvásának időszakát hozza el.

A Rák csillagai alatt járó Hold üzenete a hétfői napra a lélekazonosság és az önazonosság minőségeinek kimunkálása, avagy egyszerűen megélése. Belső otthonunkba, lelkünk templomába térve érezzük, mivel is vagyunk igazán azonosak. Emellett a Mars és a Szaturnusz teremtő aspektusa a tudati korlátaink áttörését, meghaladásának képességét adja már, melyet akár cselekvően meg is tehetünk, konkrét gyakorlati lépésekkel, egy új kezdet érdekében.

KEDDEN a Hold már az Oroszlán csillagkép Napútra hajló feje alatt a saját lelki működéseinkre való tiszta rálátás idejét üzeni. Álmaink erős inspirációkat mutatnak. A Vénusz és a Jupiter bolygók együttállása a Nyilas 16 fokán jön létre ezen a napon, a beavatás kapujában, a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek mély igazságokra rávilágító, gyógyító csillagterében. Kulcsszavaink most a bizalom és a biztonság, a hit termékeny ereje! A biztos igazságot érezhetjük, érzékelhetjük a lélekben és a tudatban. Kapcsolati működések tárulnak fel, vágyaink kiterjedően, a megértés fényében jelentkeznek.

Zentai Anna

asztrozófus