2019. január 16. szerda – 17. csütörtök – 18. péntek

2019. január 16. szerda – 17. csütörtök – 18. péntek

hm

A Nap péntekig még a Nyilas Tejútról leérkező, tudást kiárasztó csillagainál jár, majd pénteken elhagyja e csillagteret. Felette a Sas, a megszülető lélek felszárnyalásának üzenete látható, aki égi üzenetekkel lát el, álmok, révülés során.

A szerdai nap inspiráló, lelkesítő, motiváló erőkkel van tele. Lelki szemeink előtt a vágyott célokra érdemes szegezni a tekintetet és energiát adni mindabba, amit megélni, teremteni, gyarapítani szeretnénk. Már szerda éjjelre, éjféltájt érezhető, hogy a hónap legtermékenyebb óráihoz érkezünk – csütörtökre fordulóan a Hold a Pleiadok csillaghalmaz alatt jár, az Istenek Szerelmi Fészkének nevezett, legtermékenyebb területen. Bármi, amibe beleérezzük magunkat, amit gondolunk, amin gondolkodunk, amit most a tudatunk fókuszába helyezünk, az sokszoros teremtő erőt kap. Bármi, amivel foglalkozunk, az a termékenység áldását élvezi. (Gyermekáldás lehívására ezért kitűnően alkalmas a szerda éjszaka.)

A Vénusz, a termékenység, szépség, harmónia és testiség bolygója a Skorpió szívénél, az Antares csillag felett jár! Szerdán egzakt, de csütörtökön is erőteljesen érezhető az ereje. A Vénusz lényege az ősbizalom állapotának megélése, de hétköznapi szinteken a vágyak, az emberi kapcsolatok, a nőiség minőségei is megjelennek. Mindezekkel kapcsolatosan érzékelhetjük most a legmélyebb igazságokat és a mély, intenzív, szenvedélyes, éltető, erőt adó szeretetet! Fény derülhet a lélekben, a tudatban arra, mi adja a bizalmat, mik az igazi vágyaink, mit rejtegetünk magunkban, ami élni akar? Megerősíthető az önbizalom, a belső stabilitás, biztonságérzet.

Csütörtökön a Hold a Bika csillagkép termékeny szellemiséget mozgató fejénél, majd estére már a felemelkedéshez szükséges szellemi küzdelmet jelölő szarvánál jár. Pénteken Nimród csillagaival együtt érinti azt, így a csütörtök este és a pénteki nap szólhat arról is, hogy lelkünkben érzékelhetővé válik mindaz, amit mélyen belül, magunkban működtettünk és eddig nem fedeztünk fel. Most átminősíthetjük, felemelhetjük, felvállalhatjuk.

Zentai Anna

asztrozófus