2019. február 14. csütörtök – 15. péntek – 16. szombat – 17. vasárnap

2019. február 14. csütörtöktől 17 vasárnapig

monszun

A Nap ezekben a napokban a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagai alatt jár, így cselekvéseink most a múlt terheitől való szabadulásra irányulnak. Csütörtökön még a Bak csillagai alatt is látható, így ezek az utolsó napok, amikor az éppen időszerű sorsfeladataink tudatosulnak, rájöhetünk, mi vezet el céljainkig és ezt az utat most vállalhatjuk is. Péntektől már tisztán a Vízöntő csillagai alatt jár a Nap. A Merkúr csütörtökön áll együtt a Sadalachbia szerencsecsillaggal és ezt követően már a Vízöntő jövőbe ömlő vize alatt vonul – így péntektől a gondolatainkban, szellemiségünk terében tudunk tiszta teret engedni az új, szebb és jobb eszméknek. Beszélgetéseink, üzenetváltásaink, eszmecseréink is a jövő tisztázására irányulnak, illetve arról szólnak, hogy ezekkel most előkészülünk arra, ami a jövőben érkezik.

CSÜTÖRTÖKÖN álmainkban képessé válunk látni azt, hogyan élhetjük meg az isteni minőséget a hétköznapjainkban. A Mars a Bika jegyébe lép a Zodiákus körön, így erőnk finomabbá, nyugodtabbá válik és akaratunk innen kezdve a fizikai létezés és a testiség örömeinek megélésére, a biztonság megteremtésére irányul. Kézzel foghatóvá tudjuk tenni azt, ami az energetikai térben már jelen van. Erőnk fizikai síkon is meg akar, meg tud nyilvánulni. Mostantól a lendületesség helyét átveszi a kitartás, a gyakorlatiasság és elszántság. Kora délután érdemes a lelkünkre jól figyelni – megmutatkozhat, mi az, amit ideje kitisztítani, mit érdemes felszabadítani magunkban. A Hold a Bika szarvánál és Nimród csillagai alatt halad – ez a nap szól arról, hogy lélekben felküzdjük magunkat egy magasabb minőségbe!

PÉNTEKEN a nap első felében a tisztázó cselekvések által ráérezhetünk a kapcsolatok működésére, minden oldalról. Az érzések kifejezése időszerű, ez ugyanekkor a szabadságra irányuló tettekre inspirál. Dél és 16 óra között figyeljünk a beugró sugallatokra, ötletekre! A Hold egyben a Tejútra lép, nyílnak az intuíció kapui, érkeznek a lelki élménye, beavatások!

SZOMBATON érzékenyebb, nosztalgikusabb, vagy romantikusabb hangulatba kerülhetünk a Rák jegyben járó Hold által. Most ráérezhetünk arra, hogy a jelen dolgai miből erednek. Emellett kiemelten fontos a jelenlét állapota is! Érdemes egyszerűen jelen lenni a mai napnak, megélni úgy, ahogyan van, nem ítélni és nem akarni semmit görcsösen, gyakorolni az engedést! A Hold leérkezése a Tejútról továbbra is erőteljes intuitív ráérzékeléseket segít, egyben a jövő érdekében történő, mély lelki tisztításokra, feloldásokra ösztönöz.

VASÁRNAP erőteljesebb álmaink során gyógyulhatunk és lelkileg megújulhatunk, láthatjuk azt is, hol tartunk éppen a régi rendszerünktől való megválásban, az új engedésében. A Vénusz és a Neptunusz aspektusa által finom, lágy, mély érzelmeket és fantáziát mozgató élmények érhetnek bennünket. A vágyak és a képzelet összemosódik, a már megélt élmények tapasztalatai leszűrődnek, főleg kapcsolati szinten és művészetekben. A Vénusz mögött a Nyilas Tejútról leérkező, nagy energiákat lehozó és kiárasztó része ragyog, a Neptun mögött pedig a Vízöntő jövőbe ömlő vize, így akár a jövőnkről is kaphatunk, megérthetünk üzeneteket.

Hétfőn tetőzik majd a Nap és az Uránusz kapcsolata, mely által újabb tisztánlátást, megértést nyerünk, rendkívüli ötletekkel és felismerésekkel; valamint a Vénusz és a Szaturnusz együttállása, mely által megszentelődnek az eddig teremtett kapcsolataink az isteni minőség szerint! Most ki fog derülni, mely kapcsolatunk, mely vágyunk, mely teremtésünk életképes!

Zentai Anna

asztrozófus