2019. december 12. Tisztító telihold

2019. december 12. Tisztító telihold 

image (1)

Csütörtökön kora reggel teljesedik ki a téli napforduló előtti utolsó telihold. Most van az az idő, amikor a fény a legbensőbb világban ragyog, bevilágítva a mélységeket, most tudjuk igazán felfedezni saját lelki-, szellemi rejtekeinket, mélyebb működéseket, érzéseket, láthatatlan valóságot, melyből azután a látható ered.

Ez a telihold számmisztikailag erősen hozza a 12 energetikáját. A 2019-es év száma a 12 – 2+0+1+9=12, illetve 12. hónap 12. napján vagyunk és magyar idő szerint 06:12-kor egzakt a telihold. Összevetve tehát: 12/12/12. 06:12. A kezdet és a polaritás, az ‘én’ és ‘mi (ketten)’, különböző rendszerek szerint a sorskör beteljesítése, a kör végére érés, befejeződés, illetve a hit és remény, belső vezettetés, egyről a kettőre jutás, az elindult dolgok anyagba öntése, mind ide tartozó minőségek.

Csillagképileg egy gyönyörű, nagy háromszög rajzolódik ki az égbolton, amelyet a Nap, a Hold és a Neptunusz alkot. A két fő megvilágító, a Nap és a Hold adja a háromszög alapját, a Neptunusz, a lélek mélyének princípiuma, mely még a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító csillaghullámán úszik, adja a háromszög csúcsát. A Nap mögött a Skorpió csillagkép lecsapó fullánkja és a Kígyótartó mágikus-gyógyító csillagai ragyognak, a Hold éppen a Bika csillagkép szarvai között jár, Nimród megtartó keze és válla, a Bellatrix csillag felett.

Az isteni önvaló, a cselekvéseket jelölő Napkorong tehát a Skorpió méregfullánkjához érve elhozza azt az időszakot az évkörön, amikor végérvényesen leszámolhatunk minden olyan tulajdonságunkkal, mély belső programunkkal, hitrendszerrel és alacsony szintű rezgéssel, fájdalommal és szenvedéssel, amivel ezidáig nem azt az életet és nem azokat a kapcsolódásokat teremtettük, amelyek kiteljesítenek és táplálnak bennünket. Ez a telihold most végérvényesen rávilágít arra, hogy mi az bennünk, amire ideje van ‘lesújtani’, lecsapni, végleg megszüntetni, hogy valóban emelkedett, örömteli legyen a létezésünk! A következő pár napban ez meg is történhet. Kiemelten ideje van a gyógyulásoknak, testileg és lelki értelemben is.

A Hold a Bika szarvai között a lelki-szellemi felemelő erő képességét erősíti, alatta Nimród keze és válla a megtartó és felvállaló erő, a harcos minőség (főként női minőség) erejét adja. Önmagunk, a lelkünkkel azonos, a lelkünket tápláló dolgok felvállalásáról van szó, amely felemel egy magasabb létminőségbe, egy magasabb érzettel tölt el! A Skorpió-Bika telihold így a külső-belső termékenység és biztonságra törekvés üzenetét is hozza.

Ám mindez most a Neptunusz által teljesedik ki. Mindaz, amit megtalálunk magunkban, amire rálátunk, ami megvilágosodik, mélyen meg is tisztulhat! A legtitkosabb, legrejtettebb, legmélyebben gyökerező és megbújó minőségek fürdenek a Vízöntő tisztító fényében, amely már a jövő áldásainak készít szabad érkezési teret! Ez pedig megsegíti a már zajló, nagy rendszerváltó folyamatokat, hiszen a Neptunusz szextil kapcsolata a Vénusz-Szaturnusz-Plútó együttálláshoz egy segítő, harmonikusan támogató, komoly felismeréseket is elhozó aspektus, ami most kifejezetten emberi kapcsolatrendszerünk minőségi átalakulását segíti.

Ideje van most mélyen és önmagunkhoz őszintén átgondolni: mi élteti valójában a lelkünket, mi emel fel, mi táplálja szívünket igazán? Ennek mivel vagyunk még ellene, milyen alacsony szintű, lehúzó rezgésekkel, ellenállásokkal tartjuk távol azt, ami emel és táplál? Mik azok a mélyebb fájdalmak, veszteség élmények, bizonytalanságok, félelmek, szorongások, szenvedések, amikkel romboljuk saját boldogságunkat? Hiszen a fizikai körülmények ezek szerint öntődnek anyagba. Nem kívülről – belülről kell várnunk a változást. Magunkban tudunk most kíméletlenül leszámolni mindazzal, amivel eddig fogva tartottuk, akadályoztattuk, büntettük önmagunkat. Ám a Teremtés nem hagyja már ezt. Most van ideje a tisztulásnak, a szabadulásnak, ami egyben felkészít már az elkövetkezendő hónapok megnyíló lehetőségeire és csodáira! A most zajló felismerésekben, önmeghaladásokban, megengedésekben és változásokban a lélek tisztul meg. Hogy lehessen igazán önmaga, túl minden külső hatáson, igazán valódi, igazán ‘igaz’!

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program