2019. augusztus 22. csütörtök – 23. péntek

2019. augusztus 22. csütörtök – 23. péntek

nyár

Felállt már egy hármas stellium, a Nap-Vénusz-Mars együttállás, amely egyre erősödő trigonban (az élő tűz fényszöge, a felemelkedés inspirációja) kapcsolódik az Uránuszhoz. Különlegessége ennek a hármas egységnek, hogy ez az összeadódott erő világunk egyik tartóoszlopánál, az Oroszlán szívénél, a Regulus csillagnál jár! A Nap pénteken kerül pontos együttállásba a Regulus-szal, így dupla fényerő segíti most földi utunkat!

Kiemelten itt az ideje elmélkedni, merengeni az ÖNSZERETET kérdéskörén! Maga a Nap és a Regulus is, az Oroszlán egész csillagtere hangsúlyosan a feltétlen szeretet frekvenciáján rezeg, amit, ha önmagunk felé akadálytalanul működtetünk, akkor annak számlálhatatlan áldását tapasztalhatjuk. Maga a puszta életöröm állapota, az életszeretet ereje már éppen elég a mindennapi boldogsághoz. De ezen túl, önmagunk szeretete alapozza meg a kapcsolatainkban működő szeretetet is! Illetve, az életünk minden területének sikeressége ezen az állapoton múlik: ha eléggé szeretjük magunkat, akkor nem maradunk méltatlan, hamis, boldogtalan, megalázó, nehéz, stb. helyzetekben. Ha igazán szeretjük magunkat, akkor merjük kérni azt, amire igazán vágyunk és merjük elfogadni is! Nem teszünk akadályt az elé, ami szívünk igazi vágya.

A tápláló szeretet sugárzása, az önmagunkra való, tiszta rálátás, a fény térnyerése minden más sötét, szeretetlen minőségen felül, együtt elhozhatja sorsunk uralásának állapotát. Hiszen, aki önmagát igazán ismeri, az tud ura lenni az életének is.

A Hold csütörtökön még a Kos csillagkép alatt adja a lelki erővel feltöltő célok belső látását, majd pénteken a Bika csillagkép alatt termékeny órákat hoz. Ekkor vonul el a Fiastyúk, azaz a Pleiadok csillaghalmaz alatt is, amely a hónap legtermékenyebb időszaka, minden életterületen!

24-én lesz majd pontos a Vénusz és a Mars együttállása (GMT szerint 17:06, magyar idő szerint 19:06). Eggyé válik erő és termékenység, kiáradás és befogadás, kezdet és bizalom, nő és férfi, szépség és akarat, művészet és küzdelem, vágy és bátorság. Mellettük a Nap fénye, mögöttük az Oroszlán csillagai biztosítanak tiszta rálátást, az uralás képességét, a múltból való tanulás által a méltóbb, emberibb, boldogabb életminőség megteremtésének önerőből való lehetőségét. Merenghetünk azon, hogy miben, milyen téren van ideje nekünk, magunknak kézbe venni sorsunkat, kilépni a ‘szegény én’ sajnálkozásából és ragyogni, szeretni, élni!

Zentai Anna

A képen: Marton László: Négy évszak szoborcsoport – Nyár