2019. augusztus 12. hétfő – 13. kedd – 14. szerda

2019. augusztus 12. hétfő – 13. kedd – 14. szerda

20190811_192619

Vasárnaptól a karma körén előrehaladó irányba váltott a Jupiter, a kiáradás, az igazság, a hit, a bizalom, a bölcsesség és életkedv bolygója. Amit az utóbbi négy hónapban megtanultunk, amivel bölcsültünk, de főként: amilyen mély igazságokra ráébredtünk (!) – ezeket mostantól lehozhatjuk a gyakorlatba, működtethetjük a hétköznapok világában. A Jupiter mögött a Skorpió a mélyebb, láthatatlan, csak a lélek által érzett, vagy a háttérben működő magasabb rend által jelen lévő igazságokat ragyogja – a Kígyótartó ezek megismerése által már a gyógyulás-gyógyítás erejét, az átalakító, megváltoztató, tudatos teremtő erőt közvetíti. Mind a Mérleg, mind a Jupiter kapcsán előbukkanhat időnként az a kijelentés, hogy az égi és a földi igazság között ellentét, szakadék lehet – de ez nem szükséges, hogy így legyen. Ha ezt tapasztaljuk, akkor ez tanító jellegű – mert ennek a helyzetnek múltja van, oka van: valamikor, valamiben nem azt hoztuk le az anyagba, ami igaz-i, ami igazán a lélek szerint való, ezt az állapotot pedig vissza lehet fordítani, lehet rendezni (mint ahogyan a testben beindított pusztító folyamatok is visszafordíthatóak és a testi jólét is rendezhető).

Hétfőn hajnalban az Uránusz is irányt vált és látszólag hátrálni kezd az égbolton. A Kos csillagképben, annak tudatosságot, szellemi erőt jelképező fejétől indul vissza és január 11-ig ad lehetőséget arra, hogy újragondoljuk, mit is jelent az igazán tiszta, szabadon élt létezés, a korlátlanság és az új kezdet, hogy milyen megítélésekből, berögzülésekből érdemes még kiszabadítani önmagunkat. A bika Uránusz jócskán ad most lehetőséget arra, hogy minden, az anyaggal, testiséggel, pénzzel, szexualitással, a testben való létezés örömeivel és a bizalommal-biztonsággal kapcsolatos hiedelmet, szenvedést, kétséget és önkorlátozást letegyünk!

A hétfői napon a Hold a Nyilas csillagkép erőt és tudást kiárasztó részén végigvonulva, a lelki-érzelmi erőt oltja a már fennálló Szaturnusz-Plútó együttállásba. Ideje most a már zajló kitörések és megnyílások mellé az érzelmi nyitást, a lelki áttörést is betervezni.

Kedden már a Nyilas kiáradó részétől a Bak csillagkép feje alá érkezik a Hold, ami jócskán megerősíti az amúgy is fennálló bolygóállásokat. A fej a szellemiség, a szellemi erő, illetve az önmagunkra való rálátás képessége is.

Szerdán A Nap és a Vénusz reggel, 08:09-kor éri el a pontos együttállást (egy vonalba, egy ívre kerülnek), az Oroszlán csillagkép feje alatt! Most éri el tetőzését az az energia, amely hetek óta készülődött! Az Oroszlán feje a múltba tekint, így ezen a napon a múltra való visszagondolás, a merengés, az emlékezés, saját múltbeli élményeink, érzéseink, viselkedésünk felidézése sorsfordító és megvilágosító szerepű lehet! Az Oroszlán feje egyenesen a világosságot kiárasztó Napra tekint, magára a fényre, mely által minden világossá, fényessé, tisztán látottá válik! Vele egyesülve a Vénusz ugyanakkor a termékeny erők működtetését, a szépséget és harmóniát, a testi vágyakat és örömöket, az emberi kapcsolatok működtetését és a női minőséget is egyszerre képviseli – mindezek kapcsán világosodhat most meg valami bennünk, egyben ideje ez az évkörön annak is, hogy kiteljesedjünk ezekben!

Csütörtökön 14:30-kor tetőzik emellett a telihold is, vagyis a Nap-Vénusszal éppen szembekerül a Hold, így a lélek világa is mélyen megvilágításba kerül. Kulcsszavak tehát: emlékezés, múltba visszatekintés, rálátás, múltból való tanulás, örömök és vágyak, kapcsolatok tisztánlátása, kiteljesítése, feltétlen szeretet megélése.

Zentai Anna

Fotó: A növő Hold a Szent György hegy felett