2019. augusztus 03. szombat – 04. vasárnap

2019. augusztus 03. szombat – 04. vasárnap

aez

Eljött a leválások és elengedések ideje az évkörön. A Nap a Rák csillagkép harmadik ágánál jár, így az engedő-elengedő szeretet, más szóval a szeretettel való elengedés napjait éljük. Most fokozottan zajlik az önazonossá és önállóvá válás folyamata. Ideje elengednünk segítő kezeket, hogy önállóan a saját utunkat járjuk. Ideje elengednünk mások kezét, hogy ők is a saját útjukat tudják járni. Ideje alaposan végiggondolnunk, hogy ahhoz, hogy a saját életünket éljük, a saját céljaink felé tartsunk, a saját boldogságunkat teremtsük – kiről, miről kell leválnunk, mit érdemes elengednünk annak érdekében, hogy saját érzéseinkben, jólétünkben senki és semmi ne befolyásoljon!

Sokan és sokszor félreértik az elengedés idejét. Sok esetben azonnali megijedéssel járva bekapcsol egy lemondó, szenvedést produkáló mártír program, ami azt mondatja az önmagán uralkodni nem tudó emberrel, hogy le kell mondania arról, amire igazán vágyik, amit nagyon szeretne. Hát éppen ez a legnagyobb tévedés. Ugyanis a vágy/igény/akarat/belső hívás (hívd akárhogyan) mutatja, hogy konkrétan mivel/kivel van dolgunk és mi a jó irány, ami felé életünk útján tartunk. Mi a következő állomás, amely világítótoronyként mutatja az utat. Ez a még belül élő minőség azonban megaktiválja a tudat alatt megbúvó szenvedésprogramokat, félelmeket, amik nem azért vannak, mert igazak, hanem azért, mert a múlt árnyaiként még itt kísértenek, mert még nem dolgoztuk fel, nem tisztítottuk ki őket és éppen ez a feladatunk. Az elengedést segítő, támogató időszakokban éppen ezeket a visszatartó, gátló minőségeket tudjuk elengedni! Tisztábban ráláthatunk arra, hogy mi is van a lelkünkben valójában és eredményesebben sikerülhet megszabadulni bármitől, ami nem hozzánk tartozik.

Segíti most hétvégén ezt a folyamatot a Vénusz, aki szombaton a Rák csillagkép ölében a Jászol csillaghalmaz alatt vonul el. Most születik bennünk a Megváltó Fény! ..azaz a felismerés, a világosság, amely mindent megváltoztathat, főként azzal kapcsolatban, hogyan teremtünk, hogyan hozunk létre dolgokat, hogyan működtetjük a kapcsolatainkat, illetve megéljük-e életünk örömeit, élvezeteit és bizalommal tesszük-e ezt? A Vénusz egyik alapelve az ősbizalom! Ez a mély, belső minőség is megszülethet most bennünk. Egyébként pedig a Vénusz most a tápláló szeretettel, az erőadás-növelés erejével száll be a belső otthonteremtés folyamatába.

Zentai Anna