2019. április 29. hétfő – 30. kedd – A retrográd Szaturnuszról…

2019. április 29. hétfő – 30. kedd

20190424_172729

A jelenleg zajló nagy, minőségi átalakulásokat jelképező Szaturnusz-Plútó együttállás a Bak jegyében, a Nyilas csillagkép alatt halad (lásd az erről szóló januári írást). Nemrég a Plútó már irányt váltott, most a Szaturnusz is vele együtt fordul! 29-én este már látszólag megáll az égbolton (figyeljük meg, mekkora bátorságunk lesz meglépni, meghaladni olyan dolgokat, amiket eddig nem, hogy mennyire tudunk ‘jelen lenni’ a lelkünknek, a történéseknek és mire adódik még lehetőségünk!) és 30-án kora hajnalban a csillagok járása szerint halad tovább az égi rendnek megfelelően.

A Nyilas csillagkép Tejútról leérkező, tudást és erőt kiárasztó, hétköznapok világába lehozó részénél, illetve az emelkedettség és szárnyalás üzenetét hozó Sas csillagkép alatt történik ez a fordulat és szeptember 18-ig tart a visszatekintés általi felismerések ideje. Ez idő alatt érdemes végiggondolni, mi jelenti számunkra a valódi értékeket, a valóban szent dolgokat és milyen tudati önkorlátozásokkal fogjuk még vissza magunkat attól, hogy igazán teljes életet éljünk?

Az együttállás – amely 2020. január közepén éri majd el a tetőpontját – kitűnő teremtő erőt ad arra, hogy bármely lehetetlennek tűnő tervet, vágyat megvalósítsunk! Hiszen mindennek vélt korláta csak a tudatunkban van és ezen erők által felismerhetjük, megszüntethetjük önkorlátozó határainkat. Végső soron minden, amit elérhetetlennek vélünk, abból fakad, hogy tudat alatt “nem engedjük meg magunknak” – tehát a legfontosabb lépés e folyamatban, hogy tudatosítsuk, hogy “megengedjük magunknak”!

Akármilyen nagy tervek, célok megvalósulása gyakran ott szokott elsiklani és félremenni, hogy rögtön az eredményt akarjuk megvalósítani. Adok most egy konkrét segítséget ahhoz, hogyan érdemes inkább bánni a teremtéseinkkel és hogyan érünk el biztos sikert. A célok megvalósításának csak egyik része az, hogy lelki szemeink homlokterébe helyezzük a végső eredményt és minden idegszálunkkal, érzésünkkel és gondolatunkkal, erre fókuszálva, beleérezzük magunkat ebbe az állapotba! Ez kétség kívül a legfontosabb. Ám emellett a fizikai síkra való anyagba ömlésnek is rendszere, rendje van. Mégpedig az, hogy lépésről lépésre, idővel, időben történnek meg, alakulnak át dolgok. A Fény anyagba ömlésének ereje a Szaturnusz és a Bak minőség. A most itt járó együttállás kifejezett idejét üzeni annak, hogy zajlanak ugyan a nagy, plútói, radikális átalakulások, zajlik a nagy szintlépés – de mindez lépésről lépésre, állomástól állomásra haladva történik meg! A megvalósuláshoz tehát az segít, ha továbbra is céltudatosan, kitartóan és következetesen haladunk, de érdemes konkrét tervet készíteni, vagy legalább elmerengeni azon, hogy a kívánt végeredményekhez konkrét lépések kellenek és vajon mi is lesz a következő lépés? Mindig a következő lépésre koncentrálva, abba teremtő erőt helyezve, minden fizikai megvalósulás örömét megélve tudjuk segíteni ezt a folyamatot!

Állítsuk most meg egy pillanatra az Idő kerekét! Merengjünk, révüljünk el a lélekből jövő minőségeken, élményeken, belső képeken, sugallatokon és gondolatokon! Ezt a révülést segíti most az Aquila (Sas) ereje is.

..talán nem véletlen (bár a ‘véletlen’ szó helyett a ‘sorsszerűt’ jobban szeretem használni), hogy a tapolcai tó malomkerekét is épp most, a tavaszi fesztivál előtt ‘állították meg’, hogy megtegyék a szükséges javításokat…

Ja, egyébként hétfőn a jövő áldásainak való térkészítésként zajlanak már a tisztítások, kedden meg a Halak csillagkép visszaúszó halának hála, a múltból visszatérő élményekkel, lehetőségekkel, minőségekkel találkozunk újra… (10:30 és 14:30 között különösen figyeljünk a lelkünk súgására, vezetésére!)

Zentai Anna

asztrozófus