2019. április 26. péntek

2019. április 26. péntek

vízlevegő

A Hold pénteken már a Vízöntő jegyében járva, a korlátlan szabadság megélésének lehetőségét hozza el. Jó idő ez terheket letenni, tisztítani, új nézőpontokra nyitni és bármi olyat tenni, amitől megkönnyebbülünk. A Hold mögött ugyanakkor a Bak csillagkép feje a múltba való visszatekintés, az emlékezés által mutat rá arra a lelkünkben, hogy mi is az, ami az isteni minőséget képviseli életünkben.

A nap egyik fő teremtő erejét, a Mars és a Rigel csillag egzakt együttállása adja, a reggeli órákban – de ez az erő napokon át érvényes. A bátorság, egyenesség, felemelő szellemi- és akaraterő jelölője, a Mars, ugyan a Bika csillagzat szarvai között emelkedik éppen a Tejútra, de ezen a napon áll együtt a Nimród (Orion) csillagzat első lábfejével, a misztikus folyóba lépő Rigellel. Ez az erőtér segít megtenni nagy lépéseket, elindulni új utakon, a valódi megérkezés felé. Kiemelt idejét mutatja annak, hogy minden külső történésre, helyzetre, képessé váljunk magunkban keresni – és megtalálni a válaszokat.

A délutáni órákban érdemes nekimenni a kisebb kihívásoknak és a (tudati) korlátokat elhagyva, a szabadság üzenetét követni. Az emlékezést idéző Hold a Kos jövőbe néző fejénél járó Uránusszal kapcsolódik – lelki szemeinkkel nem csak láthatjuk magunk előtt a távoli célokat, de kellő tudatossággal léphetünk is feléjük. Figyeljünk az érzésekre, sugallatokra!

Meghatározza már ennek a napnak az energetikáját a szombaton (15:19-kor) csúcsosodó Mars-Neptunusz kvadrát, amely által most igen mélyről törnek felszínre kitisztítandó, kipucolandó, felszabadítandó, intenzív érzések. Ha hirtelen mélyen ‘megütne’ bennünket valami, akkor tudatosítsuk: mindez azért van, hogy észrevegyük, milyen negatív, lehúzó érzéseket és gondolatokat társítunk hozzá, hogy meglássuk, hol akadályozzuk még a vágyaink teljesülését és mindezekkel az önsorsrontó erőkkel most leszámoljunk! Mélyen belül képesek vagyunk kitisztítani, feloldani ezeket a minőségeket és felülemelkedve rajtuk, magasabb szinten, már hinni, bízni, erőt meríteni, szabadon megélni mély érzéseket, illetve mindenek előtt: nyíltan, egyenesen közvetíteni is azokat! (ikrek Mars = egyenes kommunikáció, halak Neptun = mély érzelmek, kvadrát = erőpróba általi anyagba öntés)

Zentai Anna

asztrozófus