2019 – A Szaturnusz és a Plútó üzenetei

2019 – A Szaturnusz és a Plútó üzenetei

auni nasa

Az idei év talán legfőbb, legerőteljesebb és kézzel fogható történésekben, változásokban is megnyilvánuló energiája a két határbolygó, a Szaturnusz és a Plútó találkozása és egyesülése lesz! A téli napfordulóról szóló előadás során már említettem, de most vizsgáljuk meg jobban! Ez az az erőtér, amely miatt bátran mondhatjuk: ez az év és 2020 első fele is a régi rendszerek leomlásának éve, a Fény áttörésének éve, a sorsszerűen kirobbanó lehetőségek és a rég várt eredmények éve!

Hogy megértsük, mit is jelent e két sorsbolygó együttállása, ahhoz elég lehet annyit végiggondolni, hogy a Szaturnusz a Földünkről szabad szemmel látható utolsó bolygó, így a Küszöb Őreként a régi, megszokott kényelmi zóna határait is jelképezi, melyen túl a megváltás, a rég várt eredmények, ajándékok várnak; lényegében pedig a megszentelés princípiuma, amely által életünk eddig teremtett dolgaira az égi áldás érkezik és levizsgázódik minden aszerint, hogy vajon valóban benne van-e a fény, a szeretet, valóban isteni minőségben működik-e, igazi teljességet ad-e nekünk? A Szaturnusz ereje az igazi áldás, ha a lelkünk igazsága – és nem a magunkra erőltetett külső, társadalmi elvárások és téves hiedelmek – szerint nézzük: egyértelműen mutatja, mi az, ami Isten/a Lelkünk szerint való és sorsunk szerint megjár nekünk. A Plútó pedig ennél is erőteljesebben idézi mindezt: az egész (Nap)rendszer szélén álló, legkülső bolygóként, minőségi szintlépésként, sorsemelő erőként, igaz szenvedélyeink megtestesítőjeként működő erőt jelképez, akinek erejével gyökeresen, radikálisan meg tudjuk változtatni, jó irányba (a Lelkünk szerint valóra) tudjuk fordítani a sorsunkat, életünket. Az ő fennhatósága alatt már nincs kibúvó, nincs megúszás, nincs arany középút – végzetesség és végletesség kapcsolódik hozzá, mélységek bejárása után a magasságok elérése, egyértelmű változás.

 A folyamatban fontos lehet január 11, amikor a Nap és a Plútó állnak együtt, ez által teljes rálátásunk nyílik arra a helyzetre, rendszerre, amiben vagyunk, élünk, amit működtetünk. A szeretet hatalmával, cselekvően tudjuk teljesen megújítani belső és külső világunkat. 18-án pedig a Merkúr és a Plútó együttállása által a szellemi regenerálódás, a kommunikációs készségek gyógyulása és átalakulása, a mélyebb működések megértésének ideje jön el.

Január 22-én túl már a Szaturnusz-Plútó együttállásának hatókörébe érünk! Ezt az erőteret, ezt a megélést úgy is leírhatjuk, mintha egy forrongó kukta fedelét sokáig lenyomva tartanánk, majd egyszer csak a belső erő – amit amúgy nagyon vártunk, csak eddig visszafogtunk és lekorlátoztunk – kirobban és a korlátokat átütve kitör! Mindenkinek érdemes elgondolkodnia azon, hogy miben fogta eddig vissza magát, mi az a hatalmas erő, vágy, akarat, tehetség, képesség, igény, kívánság, tehetetlenség, önkorlátozás, stb. amit eddig nem mert magából a felszínre hozni, nem tudott, nem mert megélni? Mi az, amire azt hisszük, nem szabad, nem lehet, pedig vágyunk rá? Mindezek az önkorlátozások azért nem tudtak eddig kiszabadulni és azért nem éltünk a vágyaink és valós igényeink szerint, mert vélt elvárások, téves hitrendszerek foglyai voltunk. Mi magunk börtönöztük be saját magunkat a gátlásaink, félelmeink közé! Most azonban mindennek lejár az ideje.

Az együttállás a Bak jegyében, a Nyilas csillagkép alatt történik, februártól a Bak jegy 14 és 22 foka között. Ezt mindenki más és más életterületen fogja érzékelni. Februárban és március első felében érezhető leginkább, hogy közeledik egy hatalmas erő, egy nagy vulkánszerű kitörés és robbanás és nem baj, ha ekkor a türelem, a vihar előtti csend idejét éljük még. Az utolsókig nyújtózás zajlik még sokak életében – de lesznek olyanok is, akiknek már érkezik az áttörés – mert akkora robbanás lesz, amilyenre talán sokan nem is számítunk! Hiszen az évek óta lefojtott, elnyomott energiák nem véletlenül élnek, léteznek, igenis van létjogosultságuk, helyük a valóságunkban és csak idő kérdése, hogy kinél mikor kerülnek a felszínre! A sors most benyújtja a számlát. A legmegfelelőbb időről, saját érettségünkről a rendelt idő princípiuma, a Szaturnusz gondoskodik.

Március végére mindezt már erősen érezzük, de nem lesz egzakt még az idei évben ez az együttállás, hiszen a Szaturnusz időközbeni retrográd mozgása miatt nyáron újra távolodik majd a két bolygó, így 2020. január 12-én történik meg az egzakt együttállás!

Néhány rövid példa a szemléltetéshez: 1. Nagyon büszke vagyok az anyukámra, aki hosszú évtizedekig, kötelessége teljes tudatában ellátta az egész családunkat, felnevelt négy gyermeket, napi szinten gondoskodott a frissen főtt ételről és minden szükségletünkről. Hosszú szolgálat volt ez, sokáig végezte felelősen a családanyai teendőket, soha el nem hagyva a szülővárosunkat hosszabb időre – majd, miután a karmikus szolgálat lejárt és mindannyian kirepültünk a fészekből, anyukám 55 évesen gondolt egyet és kirepült ő is Angliába, hogy pár évig ott építse az egzisztenciáját. Mit ad Isten..? Persze, hogy egy Szaturnusz-Plútó fényszög hozta el neki ezt a nagy kirobbanást. 2. Egyik igen kedves barátom, aki erős szexualitással rendelkezik és sok kapcsolata volt már, évek óta várt valamilyen áttörésre a szexuális életében. Hónapokkal előre láttuk, hogy egy bizonyos időben a Szaturnusz és a Plútó egyesülése épp az életörömök területén, bizony elég jó kilátásokkal kecsegtet. Így is történt. Pontosan ekkor találkozott, teljesen váratlan és filmbe illő formában valakivel, akivel megtapasztalta mindazt, amit az utóbbi 30 évben még soha.

Nézzük, hogy ki miben éli, milyen területen fogja érzékelni ezt!

(Ha szeretnéd tudni, hogy neked melyik életterületeden van a Szaturnusz-Plútó együttállás, konzultálj egy asztrozófussal vagy nézd meg magad egy ingyenes oldalon, ahol az adataidat beütve felállíthatod a születési képletedet, pl. itt:  https://www.astro.com )

Akinek mindez az I. életházába esik:

Mintha álomból ébrednél, olyan ütős, ébresztő élményeket élsz meg hirtelen és váratlanul. Ezek indítanak el igazán azon az önérvényesítés felé, hogy letedd végre a külső elvárásoknak való megfelelni akarást és csak saját magadra koncentrálj! Új, magasabb életminőség elindítása zajlik, új utak indulnak, új korszak kezdődik. Bátran hagyd el a komfortzónádat, mert ez indít el magasabb életminőség felé!

Akinek mindez a 2. életházába esik:

Itt az ideje, hogy végleg leszámolj azzal, hogy más döntsön az életed felől és mások kénye-kedve szerint élj! A teljes és maximális önállóságra születtél és ez nem csak azt jelenti, hogy kihasználod az eleve benned élő létrehozó, alkotó, termékeny erőket és anyagi biztonságot teremtesz, hanem azt is, hogy képessé válsz teljesen önálló véleményt alkotni és döntést hozni az életedről! Ideje, hogy kitörj a szűkségtudatból és nyiss a bőségre, mint a kapcsolataidban, mind más területeken!

Akinek mindez a 3. életházába esik:

Itt az ideje rájönni arra, hogy mennyire visszafogtad magad eddig abban, hogy önmagad légy! Megnyilvánulásaidban, kommunikációidban, önkifejezésedben sokáig korlátoztad magad, de most eljött a pillanat, hogy az légy, aki igazán vagy! Ideje kimondani, megbeszélni, kinyilvánítani mindazt, amit eddig nem mertél, ideje úgy viselkedni, ahogy nem mertél, ideje változtatni a gondolkodásodon is és jóval pozitívabbá formálni azt!

Akinek mindez a IV. életházába esik:

Itt az ideje teljesen új alapokra helyezni az életed – mégpedig olyan alapokra, amik a te lelked, a te kedved, a te szíved szerint valóak! Ez járhat akár lakhelyváltással, költözéssel és a családon belüli gyökeres átalakulásokkal is, de főként azzal fog járni, hogy kilépsz a régi gátlásaidból és félelmeidből, meghaladva ezeket, mersz arra alapozni, amit érzel, aki igazán vagy!

Akinek mindez az 5. életházába esik:

Itt az ideje eldobni a gátlásokat és átadni magad az élet minden örömének és élvezetének! Ha eddig nem volt sikered a szerelemben, ha nem tudtad megélni a szexualitásodat, ha nem voltál elég játékos és kockáztató kedvű, ha sokig váratott magára a gyermekáldás, akkor ezt mind, szép sorban megteremtheted magadnak és megélheted! Még az is lehet, hogy szerencsés leszel a játékban, vagy a vállalkozásodban történik komoly szintlépés!

Akinek mindez a 6. életházába esik:

Ha eddig úgy érezted, hogy semmi nincs a helyén és más életet szeretnél élni, akkor mindennek most búcsút inthetsz! Eljött az idő, hogy minden téren rendezd az életedet, kívül és belül is rendberakd, helyretedd a dolgaidat, búcsút ints a régi karmikus vállalásoknak és azzal foglalkozz, amivel szeretnél! Járhat ez az időszak a munkádban való gyökeres átalakulással, amelynek köszönhetően ezen a területen is a helyedre kerülsz. Eddigi munkáid gyümölcseit learathatod!

Akinek mindez a VII. életházába esik:

Itt az ideje teljesen átalakítani a kapcsolataidat úgy, ahogyan az valóban, a szíved szerint meg van írva! Vonatkozik ez nem csak a párkapcsolat megélésére, de általában véve minden társas kapcsolatra. Plusz, ezen felül, ha eddig nem voltál ezoterikus, most még az is megtörténhet, hogy a külvilágból érkező impulzusok elindítanak befelé. Az viszont biztos, hogy ami eddig párkapcsolati téren húzódott, az most végre felszínre jön és az átalakulás olyan helyzetet teremt, amiben minőségileg emelkedik meg a kapcsolatod és amiben tényleg igazi értékekkel találkozol, amiben a hétköznapokban is meg tudod élni az isteni minőséget!

Akinek mindez a 8. életházába esik:

Itt az ideje észrevenni, hogy mennyire visszafogtad magad és mennyi mindent magadban tartottál eddig! Ideje, hogy nyiss az érzésekre, a lelkiségre, a spiritualitásra, az érzelmek áramlására! Ideje, hogy teljesen megbízz magadban és az érzéseidben, az intuíciódra hagyatkozva éld az életedet! Ha felvállalod az érzéseidet, ha döntesz az érzéseidben való bizalom, az önbizalom mellett, akkor valóban találkozni is fogsz a lelki stabilitásodból eredő eredményekkel. Minden téren tiszta útmutatóként szolgál a lelked, ideje követni őt és engedni azokat a változásokat, amelyek már régóta készüllődtek és magasabb életminőségbe emelnek!

Akinek mindez a 9. életházába esik:

Jelentős változásokra számíthatsz az eddigi nézeteidet, tudásodat, jövőről alkotott elképzeléseidet illetően! A hitedet és szellemiségedet tekintve jön az áttörés, de egyéni szinteken fontossá válhat valamilyen tanulmány, külföldi utazás, vagy távoli országot érintő munka, esemény. Itt az idő, hogy leszámolj a régi, korlátozó hiedelmekkel, amik miatt nem tudtad a kívánt életet élni, itt az ideje, hogy rátalálj az életed nagy igazságaira, válaszaira, amelyek talán téged is meghökkentenek, de sokkal jobb életet teremthetsz ez által, amelyben már a hited, a magasabb világokkal való kapcsolatod is erősebb lesz!

Akinek mindez a X. életházába esik:

Igazán sarkalatos, életedet meghatározó változás, áttörés és megújulás jön, amely életed minden területét érinti, de elsősorban a hívatásodat és a vágyott célok elérését! Bármit is szeretnél megélni, afelé most ezek az áttörések visznek. Ideje leszámolni minden félelemmel, önakadályoztatással, magyarázkodással és teljes gőzzel az igazi vágyaid felé haladni! Lépésről lépésre valósítod meg az átalakulást, amely által a teljes életed iránya megváltozik és igazán a szíved szerint való lesz. Jó, ha tudod ehhez, hogy mire is vágysz valójában! A bátorság, az önértékelés és önfelvállalás most maximálisan előre visz!

Akinek mindez a 11. életházába esik:

Életed több területén, de az is lehet, hogy kiemelten egy dologban, koncentráltan érezhetted eddig, hogy terheket cipelsz, megakadás van, bezártad magad valamilyen kényszerű helyzetbe, állapotba. Most itt az ideje leszámolni mindezzel! Eljött a terhek letételének, a szabadulásnak az ideje, most válsz éretté arra, hogy ne cipelj tovább felesleges, hozzád nem tartozó súlyokat, hanem letéve azokat, megkönnyebbülj és felszabadulj! Itt az idő, hogy tiszta és szabad elmét, lelkiséget, életet teremsd magadnak, amelyben már a teljes boldogságé a főszerep! Kiderül az is, hogy mely kapcsolatod és barátságod életképes, kik azok, akik igazán értékesek és melletted állnak. Ha mered letenni azt, ami nem hozzád tartozik, akkor a helyére az égiek ajándékaként, sokkal magasabb minőségű fog érkezni!

Akinek mindez a 12 életházába esik:

Itt az ideje a teljes korszakváltásnak! A benned eddig legmélyebbre elnyomott minőségek kérnek teret az életedben, itt az idő a mélyebb blokkok, önkorlátozások, gátak szétrobbantásának. Ideje, hogy véglegesen lezárj olyan folyamatokat, kapcsolatokat, egyéb dolgokat és működéseket, amelyek nem tartoznak hozzád, nem azonosak veled, vagy már idejétmúltak, méltatlanok. A teljes lezárás új utakat nyit, új életminőség ígéretét hozza. Ha idejét érzed, bátran vonulj el mindenkitől és légy önmagaddal! Ha annak érzed idejét – fejezd be, amit csinálsz! Határaid meghaladása most az egység élményéhez vezet.

Zentai Anna

asztrozófus