2018. szeptember 08. szombat – 09. vasárnap

2018. szeptember 08. szombat – 09. vasárnap

ffinőszerepeket játszunk

Szombaton este egzakt a már napok óta közeledő Vénusz-Mars kvadrát. A kvadrát fényszög a kézzel foghatóvá válás, a racionalizálás, a megtestesülés ereje, amely most a termékenység és a szellemi kitörés és emelkedés princípiumai között jön létre. Egyik oldalon a mérleg Vénusz az egyensúly és harmóniateremtés, főként a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok oldaláról adja ezt a lehetőséget, másik oldalról a bak Mars a célratörő, elszánt akarat, a régi rendszereket meghaladó, a valódi értékekre irányuló erő és akarat minősége. Elhatározásainkkal most új korszakot indítunk, ha belső iránytűnk által kijelölődtek, letisztultak már a lényegi célok, akkor fontos lépéseket tehetünk (főként belül) ezek érdekében. A női és férfi működéseket is jelképező Vénusz és Mars összekapcsolódása által éppen a kihívást jelentő, erőkifejtést igénylő helyzetek adják az előrelépést és az eredményességet. Az ereje teljében lévő, finom, nőies nő minősége találkozik a visszafogott, érett, higgadt, céltudatos, nagy önuralommal bíró férfival – akár egy emberen belül is! Kiáradó, bátor, elszánt oldalunk lépésről lépésre haladva megy neki a feladatoknak és végzi őket teljes szorgalommal – míg a másik oldalon a befogadó, nőies oldalunk a kapcsolatokban tud új minőséget, új kezdetet elindítva egyensúlyozni. Csillagképileg a Vénusz az Angyal finom, nemes, tiszta erőterét szólítja meg, a Mars pedig a Bak csillagkép felé tartva, a Nyilasból érkező magas tudást hozza el, a fény és értékek őrzésében bízva.

A Marssal szemben áll ugyanakkor az Uránusz, amely így háromszöggé egészíti ki ezt az égi aspektust. Az Uránusz a tudattágító erő, mely által, ha nyitottak vagyunk új és más nézőpontokra, akkor az eddig várakozó megoldások és eredmények, a rég várt megkönnyebbülés és szabadság is megérkezhetnek. A Kos feje alatt, a Bika jegyében hátráló bolygó szól a termékeny erőink, anyagi megvalósulásra váró vágyaink megtisztításáról – lepakolhatjuk az évek alatt felvett súlyokat ezekről, hogy végre megélhessük e testi létezés minden földi örömét és korlátlanul élvezhessük akár az anyagi-pénzügyi, akár a szerelmi, vagy bármely más testi örömöket. Az Uránusz által, tudva azt, hogy a távolabbi jövőben milyen eredmények várnak, most nyithatunk olyan gondolatokra, elképzelésekre, amelyeket eddig nem működtettünk, vagy nem hittünk bennük. Egyszerűen merjük megengedni magunknak, hogy másképp gondolkodjunk! Merjük látni, érzékelni a jövőt, olyan minőségben, amilyenben a lelkünk azt igazán szeretné és tudatosítsuk magunkban: nincsenek határok, szabad az út, nincs lehetetlen!

A termékeny, létrehozó, nőies erők mozgatása és a tudattágítás, a terhek letétele, a súlyoktól való szabadulás mind alapját képezi annak, amit a Mars mutat az égi háromszög csúcsán: kitörést, új kezdetet, bátorságot, célok felé menetelést, akaraterő érvényesítését, egyáltalán – elhagyva azt, ami nem vagyunk, az életerő visszanyerését!

Vasárnap a Vénusz már a Skorpió jegyébe lép, ugyanakkor az égbolton még az Angyali Szűzben folytatja útját. A nőies, termékeny erők azonban ettől kezdve már a mélyebb ösztönöket, a szenvedélyességet, a lelkiséget mozdítják meg. Lelki erő, önbizalom, kapcsolati stabilitás kérdésköre kerül előtérbe. Ettől a naptól minőségében tud átalakulni a női minta (ideális női képről, minőségről látott szerepek, működések), illetve a párkapcsolati minta is, de maga a biztonsággal-bizalommal kapcsolatos szemszögünk is. 11-én keddtől pedig a Mars is jegyet vált, a Vízöntőbe lép, ettől kezdve már a megtisztulásra, a korlátainkból való kitágulásra, a szabadságra fordíthatjuk erőinket. A férfi minősg tisztulásának ideje következik.

image

Szintén vasárnap, az esti órákban (20:02-kor) teljesedik ki az újhold – érdemes e napon és a következő 2-3 napban is figyelni arra, mi tisztult le bennünk, a lelkünkben, hiszen ezen tiszta lelki minőségre építhetjük az elküövetkezendő lelki ciklust. A Nap és a Hold, vagyis a tetterő és ösztönösség, az irányítás és lelkiség, a feltétlen szeretet és érzelmek princípiumainak egyesülése, a Szűz jelében, az Oroszlán csillagkép teste alatt látható ekkor, az egzakt idő idején a Szűz jellel analóg 6. életházban, ami a karmikusan vállalt emberi munkák életháza. A lélekre való rálátás, a lélekből cselekvés most tehát rendrakásról, önmagunkon való munkáról, nemes szolgálatról szólhat. Ráláthatunk arra, tisztán és világosan – és egyben bele is érezhetünk – mit van ideje rendezni, helyretenni, megjavítani, min érdemes most dolgozni, testben és lélekben. Mélyen lent a Hydra a mély, belső ösztönvilág tekergőző kígyóját jeleníti meg, melyen az Oroszlán királyi csillagzata tapos – ösztönerőink uralása is fontos lehet, a részletek figyelembe vétele, az új idő, az új élet tervezése, a sorsunk önállóbb uralása mellett. A szeretet és a lélek erejével lehet most rendezni dolgainkat. Az újholddal továbbra is szemben áll a Neptunusz, a lelkünk legmélyét, a legmélyebb érzéseket megjelenítő planéta, így fontos az is, hogy milyen mélyről, mély érzésekből jövő inspirációt érzünk, kapunk a rendrakáshoz, a külső-belső munkákhoz.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest