2018. október 22. hétfő – 23. kedd és egyéb aktualitások

2018. október 22. hétfő – 23. kedd és egyéb aktualitások

afény

A jelenlegi időszak – nagyobb távlatokban is – arról szól, hogy minden, ami a látszólagos világunkban van, megmutatja a valódi arcát. Az álarcok lehullanak, a szépítő mázak leolvadnak, ráláthatunk a már eddig is ott rejtőző, a mélyben, a láthatatlanban régóta jelen lévő igazságokra. Mindezt azért, hogy végre valóban megszabaduljunk mindattól, ami nem vagyunk és igazi, valódi teljességben, boldogságban tudjuk élni az életünket, önvalónknak és lelkünk igazi hívásainak megfelelően. Segíti mindezt nem csak a Skorpió jegyben járó Jupiter, illetve a lassú haladású planéták ereje, hanem a most jegyet váltó, Skorpió zodiákusba lépő Nap is. A folyamat valahogy így jelenik meg: a Mérleg idején a külsőségekre, a láthatóra fókuszálhattunk. Majd jött a Skorpió, amely bepillantást enged a fátyol mögé, megmutatkozik a láthatatlan, ezzel együtt a lélekben való bizalom is épül, hiszen a láthatót csak az elme tudja elhinni, a lélek mindig érzi az igazat és ez egyre inkább megmutatkozik. Majd következik a Nyilas stációja (a Jupiter november 8-tól halad majd a Nyilas jelében), amikor már hinni, bízni tudunk a legjobbakban is, hiszen már tudjuk, mi rejlik a színfalak mögött, mi működteti a láthatót és tudjuk, mi készül anyagba sűrűsödni, megvalósulni. Majd a Bak idején már lejön az anyagba mindaz, ami igaz és valódi (figyelem, ez a folyamat általános, nem adott időre vonatkozik!).

A jelen napokkal kapcsolatban emlékezzünk arra, hogy most – egészen pontosan 24-én szerdán – lép a Plútó a Napútra, azaz most jött el az idő életünkben, hogy a legnagyobb, legdominánsabb lépéseket, átalakításokat megtegyük, meglépjük!

24 energetikai csúcspont lesz, a Nap és a Hold-Uránusz szembenállásával, teliholddal, Vénusz-Szaturnusz aspektussal, vagyis teljes átlátás, rálátás életünk és kapcsolataink jelenlegi rendszerére, inspiráció a függések elengedésére, terhek letételére, szabadulásra, megvilágító és tudattágító erők tetőznek, az igaz szentséget, értéket képviselő dolgaink pedig áldást kapnak.

22-én hétfőn még érzékelhetjük, mely határainkat érdemes meghaladni, mi képvisel igaz értéket. Mélyebb megértést, de akár mélyebb beszélgetéseket is hozhat ez a nap.

23-án kedden már zajlanak a nagy változások. A Nap mától a Skorpió jelébe lép, a lelki termékenység, érzelmi biztonság, spiritualitás minőségébe. Figyelmünk még inkább befelé, a láthatatlanra, a mélységekre fordul. Minőségükben kezdhetjük megváltoztatni a dolgokat, önmagunkat, életünket. Szintemelkedés megtételének jött ideje, cselekvő átalakításokkal. Ösztöneinket, valódi vágyainkat fedezhetjük fel és ennek jegyében érdemes nemsokára meglépni a kellő változtatásokat. Minden téren érdemes szem előtt tartani, hogy nem a felszín – hanem a mögötte működő, érzékelhető világ a valóság!

Zentai Anna

asztrozófus