2018. november 29. csütörtök – 30. péntek

2018. november 29. csütörtök – 30. péntek

aaaaaaa

Csütörtökön a Hold a déli órákban halad el a Regulus csillag alatt, mely a feltétlen szeretet sugárzásának, áramlásának állapotát idézi. Ezzel a szeretettel most megérthetünk, ezt a szeretetet olthatjuk szavainkba, közléseinkbe is, a nap folyamán. A Merkúr kilép a Kígyótartó csillagképből – a teljes szellemi gyógyulásban és kapcsolataink, kommunikációs készségeink gyógyításában még valamilyen tudást, megértést magunkhoz kell vennünk a most következő időkban, hogy a gyógyulás megtörténhessen és teljes legyen. Szellemi teremtő erőink használatában is ugyanez a helyzet. A Vénusz az Angyal, a Mars a Vízöntő csillagkép alatt haladva erősíti közben az angyalokkal való együttműködést, kapcsolódást. A Mars most éri el a Vízöntő második korsójából kiömlő, jövőt tisztító vizet – vagyis ezidáig még fontos volt a múlt tisztítása, a múltban felvett terhek letétele, mostantól azonban már tisztán a jövő áldásaiért dolgozik a lélek!

Pénteken a Hold a méltóságteljes Oroszlán csillagkép alatt folytatja égi útját, így sorsunk, erőink, ösztöneink uralásának, irányításának van továbbra is ideje. Az utóbbi két napban, saját magunkban felfedezett, előre nem vivő erők uralása, a szeretet és fény táplálása, az elvárások és feltételek nélküliség állapota segít a teljességhez.

A Nap ekkor áll együtt a Skorpió szívét védő pajzzsal, az Al Niyat csillaggal! Ez a nap így kiemelten a védelemről szólhat – ami nem azt jelenti, hogy a félelemtől és sérülésektől vezérelve mindenki elől elrejtjük szívünket, hanem éppen azt, hogy a szívünk erejét előhívva merünk szeretni és kellő tudatossággal óvjuk a szív igazságát. A Nap ekkor már az Antarest, a Skorpió vörösen ragyogó, életet adó szeretet-erőt sugárzó szívét közelíti…

A Szaturnusz mindeközben lassan, lépésről lépésre hagyja el a Nyilas csillagzat íját és folyamatosan biztosítja a magasabb világokkal való kapcsolatfelvételt, a tudás átvételét. Az Uránusz még együttállásban, de lassan távolodva halad az Al Rischa csillagtól, az eddig megtett utunk összegzése most is időszerű, a hamarosan megnyíló, új korszak érdekében.

Pénteken napközben a lélek, az érzelmek erejével mélyebb sérülések is kioldódhatnak, tisztulhatnak, este pedig lelki inspirációt kapunk a megújuláshoz, komfortzónánk elhagyásához, minden félelem ledöntéséhez. Szombaton tetőzik a Vénusz és az Uránusz szembenállása ismét – érdemes emiatt jól figyelni hajnali álmainkra és arra, milyen vágyak akarnak most kiszabadulni elfojtott részeinkből, illetve milyen új, harmóniát és szépséget hozó ötleteink születnek meg? Milyen energiák feszülnek most egymásnak, amelyek kiteljesedésre, egységre törekednek bennünk? Személyiségünk mely két aspektusa kíván most egybeolvadni? A nemes emberi, sőt angyali minőségekre törekvés és a felemelkedés, hazatérés hívása, az Egység megélésének állapota jelenhet meg.

Zentai Anna

asztrozófus