2018. november 05. hétfőtől 09. péntekig

2018. november 05. hétfőtől 09. péntekig

auni

Az a tömeges és radikális tudatosságban való szintlépés és befelé való elindulás, melyet az Eclipticára lépő és alámerülő Plútó is jelképez, továbbra is zajlik és árad. November hónap a további belső tisztogatások mellett már eddigi (ön)munkáink eredményét is hozza. Érezhetően ‘fordult a kocka’! Megmutatkozik, mi az, amit eddig teremtettünk. Mindenesetre tartsuk szem előtt azt is, hogy decemberben és a téli hónapokban a Tejút fényívével találkozva érkezik majd a lehetőség, hogy felülemelkedjünk azokon a minőségeken, amelyekben most még benne élünk – november már erre készít fel, ide vezet, előkészítése zajlik mindazon kapuk kinyitásának, amik így is, úgy is nyílni fognak, tehát érdemes igazán őszintének lenni önmagunkkal és tudatosan követni a szívünk vágyait, a lelkünk hívásait.

HÉTFŐN a belső munkák ideje van, az esti órákban nagy erőket vehetünk kézbe, hogy életünkön alakítani tudjunk. Felismerhetjük, mivel akadályozzuk még esetleg önmagunkat, akár puszta gondolati szinten is! Közben egyre fokozódó, mélyen érzelmes hangulatokat élhetünk meg, nyílnak a titkok, az eddig rejtett dolgok.

KEDDEN reggel tetőzik a Nap és a Neptunusz trigonja, azaz lelki-érzelmi szinteken a felemelkedés inspirációja. Megélhetjük a feloldódás, az egység vágyaként, elmélyülésként, titkok felfedezéseként, mély belső tisztulásként is. A Nap pontosan ekkor lép a Mérleg csillagképbe és ezzel eljött az ideje, hogy fény derüljön a múltunk igazságaira! Ez a fény pedig azonnal tovább suhan a legmélyebb lelki-érzelmi szintekre! A Nap fénye bevilágítja a legmélyebb tereket, a belső lelkivilágot. Figyeljük meg: ha már régóta ösztönösen éreztünk valamit, ez most nyilvánvalóvá válik, megmutatkozik, érzékfeletti érzékelésünk megerősödésével járnak ezek a napok. Ha valamit direkt nem akartunk meglátni, észrevenni, arra is világosság gyúl. A legmélyebb, legbensőbb szférák világosodnak meg és ez hatalmas belső tüzet, inspirációt, emelő erőt, energiát, lelki és cselekvő erőt ad tisztuláshoz, átalakuláshoz, bizalom mélyítéséhez, minden elkülönültségen, függésen, félelmen és rossz érzésen való túljutáshoz és egység-harmónia-élményhez.

A Hold emellett a Vénusszal együttállva kapcsolódik be a Vénusz-Uránusz szembenállásába, amely kb. december 10-ig aktuális most és a vágyaink, kapcsolatrendszerünk, női minták, testiségben való kiteljedés, művészi alkotóerő, termékenység és bizalom minőségeinek teljes megújulásával, megreformálásával jár. Most ebbe a folyamatba érzelmek, érzések is kapcsolódnak, a lelki harmónia és béke megélésével, inspirációjával. Az Uránusz éppen ekkor lép át a Kos jegyébe, 19:19 órától már a Mars uralma alá kerül, így újra terítékre kerül az eddig megélt élményeink összegzése általi új elindulás, elhagyva minden korlátot, szabadon!

SZERDÁN 17:03-kor teljesedik ki az újhold, a lélek, ösztönök, hangulatok, megérzések és a cselekvés, tetterő, rálátás minőségeinek egyesülése. Új lelki ciklust kezdünk. A Hold felső együttállásban a Mérleg első serpenyőjénél ragyogó Nappal üzeni, hogy a múltra való tiszta rálátás és a múlt megmérettetése a szívünkben most alapot képez ahhoz, hogy a letisztult belső, lelki hívásokat követhessük.

CSÜTÖRTÖKÖN a Jupiter elhagyja a Skorpió állatövi jelét és a Nyilasba lép, saját birodalmába. A kiterjedés, a távlatok és ezek nagy ívű átlátása, az igazság, a valódi válaszok, a hit, a bizalom, a derű és életkedv princípiuma elemében érzi magát. Véget ér az a folyamat, amelynek során a mélységeinkkel találkoztunk és kezdődik az, amelyben a világunk működését és életünk igazságait felfedezhetjük. Csillagképileg a Jupiter elhagyta a Mérleget és 15-én belép majd a Skorpió terébe, majd 19-től a Kígyótartóéba is, így életünk mágiájához, átvarázsolásához használhatjuk majd e teremtő erőt. Hétköznapi szinteken a Jupiter gyarapodást és sok új lehetőséget hoz – ám csak a lelkünkre hallgatva dönthetünk jól abban, hogy ezek közül melyekre mondunk igent, melyek azok, amelyek valóban teljessé tesznek és hosszú távon is boldogságot, bőséget, jólétet hoznak majd. Az elme nem tudja a jövőt – de a lélek mindig tudja, érzi a jövőt is.

PÉNTEKEN a Merkúr együttáll a Skorpió szívével, a legmélyebb szenvedélyeket, igazságokat és szerelmet, szeretetet áramoltató Antares csillaggal. A mély igazságokba és szeretetbe beavató Merkúrba a megértés és az információáramlás erejét oltja ez a csillag – ideje közvetíteni ezt a mélységes szeretetet. Ugyanekkor a délutáni órákban egzakt az angyali Vénusz és a tisztulást hozó, szabad térre nyitó Mars emelő, energetizáló kapcsolata is, ami szintén rásegít a vágyak tisztázására, szabad megélésére, az eddigi korlátaink, kereteink elhagyására. Kapcsolatok tisztulnak, hiszen a fejünkben egyre inkább helyükre kerülnek a dolgok, már egyre nyitottabbak vagyunk új és más gondolatok, pozitívabb ideák, jóleső impulzusok befogadására. A bátorság, az egyenesség és a bizalom sok helyzetet megold.

Zentai Anna

asztrozófus