2018. március 05. hétfő – 06. kedd

2018.03.05. hétfő – 06. kedd

atulip

A Nap továbbra is a Vízöntő tisztaságot, szabadságot sugárzó erőterében halad, a jövőbe előremutató cselekedetek ideje ez. A Mars egyre közelít a Skorpió fullánkjához, ahol szerdától szombatig jár! Ebben a pár napban végérvényesen eljött az ideje, hogy ami nem méltó az isteni minőséghez, attól megszabaduljunk és ezzel felemeljük önmagunkat egy magasabb szintre! Mindezt határozottan, radikálisan és egyértelmű választással, döntésekkel.

HÉTFŐN a Hold álmaink idején érinti a Spica csillagot, a Szűz előrelépő lábfejét, az angyali dimenziókaput. Most aratjuk le az eddigi vetéseinket, teremtéseinket. Álmaink az előrelépésről, angyalokkal való kapcsolódásról, jövőről, tiszta teremtésről, szeretetben létezésről szólhatnak. Napközben a szabadság inspirációja és ezzel egy új korszak elindulása érzékelhető.

A Mars ezen a napon halad el a Kígyótartó legfényesebb csillaga, a Rasalhague alatt. A mágus kígyóbűvölő a saját energiáinkkal való bánás, teremtés szimbolikáját ragyogja a csillagos égen, ennek eszenciája az ő legtündöklőbb, alfa csillaga. Az, hogy életünk, világunk teremtése a kezünkben van és magunk működtetjük az ehhez szükséges minden erőt, energiát, a kígyók markolásának üzenete. A fénynemzés, a teremtés pedig a Kígyó Farkának a Tejútba való hatolásánál történik – vagyis a tudatalattinkban jelen lévő, működő, minden elképzelés, vélemény, eszme, idea, hitrendszer teremtő erő és ez testesül meg a világunkban. A mágia annyit tesz, hogy tudatára ébredve ennek a teremtő erőnek, átvarázsoljuk, átalakítjuk önmagunkat, ez által életünket is. Megismerjük ösztönös működéseinket és saját vágyaink, érdekeink szolgálatában állítjuk őket. Lehet gyakorolni!

KEDDEN a Hold tovább halad az Angyal csillagai alatt, így e napon is erős az angyali jelenlét. Jelek mutathatják, ha jó úton vagyunk a teremtésben.

A mai nap bővelkedik érzelmekben és sugallatokban, de az igazi különlegessége az, hogy a Merkúr és a Vénusz együttállásban, szinte egyszerre lép be a Zodiákus évkörön a Kos jegyébe és kerül ezzel a Tejúton haladó Mars fennhatósága alá. A két bolygó hátterében továbbra is a Halak csillagkép van, most már nem a visszaúszó hal, hanem annak fonala, mely az összegzés csillagához vezet. Így mától a kötések, kötelékek, kapcsolódások, oldások vagy elköteleződések témaköre még inkább előtérbe kerülhet.

Az információ szállítását jelképező Merkúr a megértést, a tudásba való beavatást, ég és föld között, vagy akár társaink közötti közvetítést is képviseli. A kommunikáció, a közlés, önkifejezés minden vállfaja ide tartozik. Mától így mindez nagy erőt kap, gyorsan és lendületesen közölhetünk és érthetünk meg dolgokat, helyzeteket, rendszereket. Szavaink erőt kapnak és magunk is erőt tudunk adni a szavakkal. Egyértelmű őszinteségnek, egyenességnek, hittel és bátorsággal való megnyilvánulásoknak van ideje, amik egyben új kezdetet is hoznak! A Vénusz emellett a termékeny és művészi erőket, emberi kapcsolatainkat jelképezi. Így mindezekben is új kezdetek, új utak indulnak el. Bármi, amit most elindítunk, az a megértés, a harmónia, a szépség és bizalom jegyében indul, sok energiával és lelkesedéssel, szenvedéllyel. Az új kezdetet jelentő, kötelékeket feloldó/megerősítő, régi vágyakat megvalósító, termékeny közlések ideje jött el.

Zentai Anna

asztrozófus