2018. május – Csillagüzenetek a Szerelem és az Ígéret havára – I. rész

2018. május – Csillagüzenetek a Szerelem és az Ígéret havára – I. rész

égkék2

Ennek a hónapnak az egyik legfőbb üzenete az Uránusz helyzetében látható, aki kb. 84 év alatt tesz meg egy kört és éri el újra ugyanazt a pontot az évkörön, tehát igencsak különleges és ritka időminőségbe érkezünk most. Mindenekelőtt meg kell jegyeznem: bárhol bármit olvashatunk a májusi energiákról, azt szűrjük meg rendesen, hiszen az égi jelölések csupán energetikát mutatnak és nem történéseket és ami a lényeg: mindez olyannyira értünk van és olyan erővel segíti valódi utunkat és kiteljesedésünket, hogy mi ezért csak mérhetetlenül hálás köszönetet mondhatunk az égieknek.

Május 7-én és 8-án az Uránusz együttáll a Halak legfényesebb, alfa csillagával, az Al Rischa csillaggal. – Az Uránusz az egységben értelmezés, a rendszer teljes átlátása, a tudattágító-, tisztító-, kioldó erő, a szabadság elhozója. A bennünk működő teremtő erők közül azt képviseli, amely által le tudjuk tenni eddig cipelt terheinket, el tudjuk hagyni korlátainkat, helyet tudunk készíteni a sors igazi ajándékainak, tiszta és szabad életet tudunk élni. Hétköznapi, fizikai szintű megnyilvánulásaihoz tartoznak a hirtelen, váratlanul, meglepő, szokatlan módon érkező élmények és események, amelyek addigi lehetőségeinket kitágítják, életünket megreformálják, nyitottá tesznek az újra, másra, különlegesre, helyet csinálnak valami magasabb minőségű dolognak. Ezekben a napokban – mindez már most érezhető! – egy teljes, nagy karmikus kör zárásaként a nagy összegzés, a nagy elszámolás ideje jön el! Természetesen önmagunkkal és életutunkkal, sorsunkkal, életünk eddigi élményeivel. Most érkeztünk el életünk azon szakaszához, amelynél megállva, jól átgondolhatjuk az eddig történteket és ez által szó szerint összeállhat előttünk a kép – akár hosszú életekre, inkarnációkra vonatkozóan, akár a jelenlegi egész életünkre vonatkozóan megváltást hozó megoldásokat találhatunk! A lélek most tudatosan és öntudatlanul is összegez és eldől, hogyan, merre folytatódik tovább az út. A hamarosan bekövetkező új kezdet már ennek az összegzésnek az alapján fog majd elindulni.

Május 15-én 17:45-kor az Uránusz a Bika jegyébe lép. Eddig a Kos jegyében járva szellemileg és energetikailag hozott tiszta, új kezdeteket, mostantól mindez manifesztálódhat és megjelenik az anyag világában, kézzel foghatóan is. A Bika a termékenység, a teremtő emberi hang, a zene és művészetek, a testiség, az érzékiség, az anyagi-materiális megélések, vagyon-, ingatlan- és pénzügyek, emberi kapcsolatok és harmóniateremtés, szépség ciklusa. Mindezekben erőteljesen indul be a karmatisztítás, az eddigi minták, működések hirtelen tisztulni kezdenek, oldódnak. Végre letehetünk rég hordott bilincseket, a szabadság üzenete érkezik el. Érdemes megfigyelni, hol, mely területeken kezd el fellélegezni a lélek és hol nyílnak meg az új lehetőségek előttünk! Hirtelen fordulatokkal nyílhatnak ki a kapuk ott, ahol eddig zárva voltak és ez a szabadság érzetét hozza el számunkra.

A Nap ebben a hónapban a Kos csillagkép testén vonul át, majd 12-től a Bika termékeny csillagterébe lép. Május 20-21-22-án jön el az évkör legtermékenyebb időszaka, amikor is az isteni fény a Pleiadok csillaghalmaz alatt jár! Minden téren ekkor van a termékenység, gyarapodás ideje. Május 21-én este időközben a Nap már az Ikrek jegyébe lép a Zodiákus körön.

Május 25-én lesz egzakt, de plusz-mínusz több hetes hatókörrel rendelkezik a Skorpió jegyében látszólag hátráló Jupiter és a Halak jegyében járó Neptunusz energetizáló, trigon fényszöge. Csillagképi hátterüket nézve, a Jupiter a Mérleg csillagképben az isteni igazságot érzékelteti most, amely lélekben egyértelműen érezhető már – a Neptunusz pedig a Vízöntő jövőbe ömlő vizében a mély lelki megtisztulás, feloldódás üzenetét hozza. Ez a lelkesítő, serkentő, felemelő energia az igazság és a mély érzések minőségeit köti össze. Mélységes igazságokra érzékelhetünk rá, mély hitet és bizalmat találhatunk, mély bölcsességeket ismerhetünk meg. A múltból visszatérő tudás és bölcsesség segít most az oldásban, a tisztulásban.

Zentai Anna

asztrozófus