2018. június 21. csütörtök

2018. június 21. csütörtök 

aaaaaaa

A hét első napjaiban a Nap a Felemelkedés Útjára, a Tejútra kapaszkodott fel, ezért tapasztalhatjuk azt, hogy szellemi magaslatokba emelkedünk, új távlatok nyíltak-nyílnak és bármely téren intenzívebb cselekvésre kapcsolunk. A felvállalás napjait éltük – döntés születhetett arról, hogy vállaljuk mindazt, amit a lelkünkben érzünk. Mostanra már ennek jegyében az elengedés napjaiban vagyunk. Már megtörtént a fény útjára engedése, a világosodás, a fény átadása. A Nap most már az Ikrek csillagkép lábához érve hívja fel a figyelmet: itt az idő a sarkunkra állni és lépni a magasabb minőségek felé!

Csütörtökön a reggeli-délelőtti órákban kifejezetten érzékeny, érzelmes, intuitív áramlatokban fürödhetünk és hangot is adhatunk annak, ami a lelkünk mélyén van. (Ha nem merünk, akkor félreértések, eltűnések, elcsúszások lehetségesek, ha merjük kifejezni érzéseinket, akkor szabadság és megértés, szép és meghitt élmények várnak ránk.)

A Vénusz és a Mars is egymásba kapaszkodik ezen a felemelő napon. 18:54-kor egzakt az általuk képzett energetika, amely a két minőség, a Nő és a Férfi, a termékenység és a szellemi emelkedés, a szépség és az egyenesség, a harmónia és a kitörés egyesülésre törekvő erejét hozza el. A Vénusz a Rák csillagkép kellős közepén, a Déli Szamár csillaggal együttállva, a tápláló szeretet termékenyítő erejét közvetíti, a Mars pedig a Bak csillagkép behajlított térde felett a sors iránti alázatból születő engedés-megengedés állapotát üzeni – a megadás és engedés állapotában válunk befogadóvá a sors ajándékaira, ugyanakkor a sorsfeladat felvállalása által teremthetünk egyensúlyt és szabadságot. A Vénusz által a földi, testi, kézzel fogható dolgok szentségét, örömteliségét; a Mars által a szeretet nyílt kimutatását élhetjük meg – e kettő kíván most kiegészülni általunk. A háttérben a belül megszülető Fény, a szeretettel való táplálás ereje és az alázat és felvállalás erői érezhetők.

atáncos

Reggel 8 és fél 9 között a vénuszi ébredést élhetjük meg, az Én és Te kapcsolata e két princípiumon keresztül mutatkozik meg – felébred a nőiség, az érzékiség, ráláthatunk kapcsolati működésekre, ugyanakkor mély, belső indíttatások, a szabadságért való küzdelem jelenhet meg a külvilágban, mely valójában a saját belsőnk tükreként tárul elénk és öntudatlan működéseinkről tanít! Mennyire vagyunk bátrak és őszinték, vajon merjük-e élni vágyainkat?

A Hold a Szűz csillagkép alatt járva ma belső önmunkáink idejét üzeni. Lelkünkben érezhetjük: amint vetünk, úgy aratunk, amit teremtünk, azt élvezzük.

Zentai Anna

asztrozófus

Képek: Pinterest