2018. júliusi csillagüzenetek – III. rész – Asztro naptár júliusra

2018. júliusi csillagüzenetek – III. rész – Asztro naptár júliusra – Bolygófényszögek üzenetei

cserő

5-én Nap-Jupiter trigon és Merkúr-Mars szembenállás – Az igazságra való világos rálátás ideje jön el. Ha eddig kérdés, bizonytalanság volt bennünk, akkor a lelkünk most egyértelműen elénk tárja a választ. Ehhez semmi mást nem kell tenni, csak a külső zajokat kizárni és belülre figyelni (adott esetben még ennyit sem…). Az Ikrek Napkapujában vonuló, fényt adó Nap, az Angyalból érkező, az Igazság Mérlege felé tartó Jupiterrel összekapaszkodva a cselekvés és a hit, a kiteljesedés és kiáradás, az irányítás és bölcsesség inspirációját adja. A tisztánlátás mellett az élet örömeinek élésére késztet. A Merkúr ugyanakkor a Rák csillagkép ölében járva, a Bakban haladó Marssal kapcsolódva, szellemi inspirációt, kommunikációra való késztetést, az otthonra találás és felvállalás inspirációját mutatja.

8-án Nap-Neptunusz trigon – A nagy égi háromszög aktiválódásának következő, komoly mérföldkövet jelentő fázisa ez. A fény, a világosság most a lélek mélyére, az érzelmek világába kúzik le és bevilágítja az eddig rejtett tartalmakat! Most derül fény titkokra, mélységekre, rejtélyekre, hogy szabadságot teremthessünk. A feloldódás, az egységélmény vágya is megjelenik. Az inspirációt most tisztulásra, szabadulásra, cselekvésre és továbblépésre is érezhetjük – a Nap oldalán a halandó és halhatatlan minőségek megtapasztalása jelenik meg, de főként a halhatatlan, örök minőségek ideje jön el, hiszen a Nap immár Polluxot érinti. A Neptun oldaláról pedig a Vízöntő jövőbe ömlő vize által a jövőről kaphatunk sugallatokat, képeket, információkat, megérzéseket. A mélyről felbukkanó érzések, megélések azért kerülnek elő, hogy a lelkünk gyógyuljon, tisztuljon és felszabaduljon, nyitottá válva az élet új áldásaira!

9-én az igazságok megértésének és/vagy kimondásának ideje jön el. Merjünk hinni, bízni, megszólalni, megnyilvánulni, őszintén! (Merkúr-Jupiter aspektus)

10-én a Vénusz a Szűz jegyébe lép, így e naptól a termékeny, létrehozó erőinket, képessgeinket, emberi kapcsolatainkat, párkapcsolatunkat és női mintáinkat tudjuk helyretenni, rendezni. A Jupiter direkt irányba fordul a karma körén, az irányt újra a Mérleg, ezzel együtt az igazság megmérettetése, a szív igazságának követése jelenti e naptól.

12-én a Vénusz-Uránusz trigonnak köszönhetően újabb erős inspirációk érkeznek, újításra, terhek letételére, tisztításra, szabadságra, a földi élet örömeinek megélésére, kapcsolataink harmonizálására. Ezek a napok alkalmasak kapcsolati-női oldásokra, tisztításokra. Érdemes megfigyelni, hogyan tágul a tudatunk, milyen új eszméket van ideje befogadni! Az újra való nyitás által felszabadulás, béke, harmónia érkezhet életünkbe. A Nap és a Plútó kapcsolata által ugyanakkor teljes rálátást kapunk aktuális helyzetünkre és ráébredhetünk, hogy a sorsunk feletti hatalom a mienk! A cselekvő újítás, átalakítás ideje ez, melyre most erős a késztetés. Ideje, hogy teljesen, radikálisan átformáljuk életünk eddig élt rendszerét, aszerint, hogy a lelkünk mit akar valójában!

13-án az újhold új kezdetet, tiszta, útmutató érzéseket is üzen. Nem akárhol áll fel ez az újhold: az Ikrek csillagkép halhatatlanságot jelképező oldalán, Polluxnál, az isteni, örök minőségekre világít rá.

14-én a Vénusz-Szaturnusz trigon újabb, finom inspirációval érkezik. Most vizsgáznak le kapcsolataink és teremtéseink abból, hogy valóban teljességet adnak-e számunkra. Az igaz értéket és időtállóságot képviselő dolgoknak kedvez ez a pár nap – megmutatkozik, érzékelhetővé válik, mi is ez. Valódi céljainkat tisztábban láthatjuk, ezek felé lépegethetünk, önnön határainkat bátran meghaladva.

22-én a Vénusz és a Jupiter kapcsolata által az eddigi tapasztalásaink – főleg kapcsolati téren – beérnek, leszűrődnek. Már tudhatjuk, hogyan tovább és támogatást kaphatunk ügyeinkhez. A feltétlen szeretet és a magasabb minőségekre törekvés, a lélekben érezhető igazság jelentik az előre vivő késztetéseket.

24-én a Vénusz és a Neptunusz kapcsolata által az egységre törekvés, az egységélmény megélésének késztetése érzékelhető. Egyik oldalon termékeny, életigenlő, művészi vagy kapcsolati megélések állnak, emberi kapcsolataink rendje érezhető – a másikon a mély lelki megélések, belső tisztulások, a jövő érintő érzékelések kapnak helyet. A külső-belső rend megalkotása, a lezárás és rendezés, de főként a szabadság és sorsuralás kérdésköre időszerű.

25-én jön el a hónap másik fontos mérföldköve, a Nap és az Uránusz racionalizáló, kaput nyitó fényszöge! Most kézzel foghatóan anyagba varázsolhatjuk az eddigi elképzeléseinket, eszméinket. A cselekvő újítás, az aktív tisztulás és szabadulás ideje jön el. A folyamat indításaként hirtelen, váratlan, meglepő, akár villámcsapásszerű vagy viharos élmények indítanak el új utakon, hogy az eddig már készülő, feszülő energiák kicsapódva tisztulást és szabadságot hozzanak. Ezt követően teljes és tiszta rálátást kapunk helyzetünkre! Megvilágosodhat, kitisztulhat előttünk az eddig zavaros kép, amely már magától elhozza a szabadság megváltó, felemelő élményét. Ebben a letisztult állapotban terhet már nem is tudnánk tovább vinni – életünk megreformálásának jött el az ideje. A Nap a Rák csillagkép első, megnyíló, befogadó ágától üzeni: vajon mire nyílunk most meg, mit fogadunk be lelkünkbe, tudatunkba, életünkbe? ..mert amit befogadunk, az fog működni, dolgozni bennünk az elkövetkezendő időkben. Kitűnő időszak ez, letenni mindazt, ami nem vagyunk!

26-tól augusztus 19-ig a Merkúr látszólag hátráló mozgást végezve, a múltból még újra aktualizálódó kommunikációs képességeinket, lehetőségeinket, feladatainkat idézi vissza.

27-én a Nap és a Mars kapcsolata telít vitalizációval, életerővel. A cselekvés és az akaraterő, az önállóság, öntudatosság, az önmagunkért való bátor kiállás jelenhet meg, a szeretet nyílt, egyenes kimutatásával, mint fő inspiráció. Az álmainkat érdemes e napon megfigyelni! Este a telihold nem csak lelkünk valódi érzéseire világít rá, de a Hold-Mars együttállás által, a Bak csillagkép feje alatt, a múltra emlékezve, lelki erőnket is aktiválja. Apró, de fontos pillanatok tehetik szebbé napjainkat.

28-án a Vénusz és a Plútó trigonja mélységes és magasba emelő, szenvedélyes inspirációval lát el. Teljes átalakulásra késztet, amely által életünkben is szintet emelkedhetünk. Ideje alkotóbbá, termékenyebbé válni, megélni akár szélsőséges vágyainkat, szenvedélyeinket is. Kapcsolataink új alapokra helyezése is időszerű lehet, érdemes megfigyelni, merre hív tovább a lelkünk, hogyan kívánjuk folytatni utunkat.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest