2018. júliusi csillagüzenetek I. rész – Égi testvéreink helyzete júliusban

2018. júliusi csillagüzenetek I. rész – Égi testvéreink helyzete júliusban – Nap és Hold

06

Nap – Isteni részünk, Cselekvő Énünk

Az Ikrek csillagkép lábától, Alhena csillagától egészen a Rák csillagkép közepéig, a Jászol csillaghalmazig vándorol ebben a hónapban. Kezdhetjük tehát azzal, hogy tudatosítjuk: itt az ideje a sarkunkra állni és szilárdan megvetni lábunkat abban a minőségben, amelyek valóban hozzánk tartoznak, amelyben hiszünk, amit mi magunk jónak érzünk. Az Ikrek csillagterén végighaladva a Nap elhozza azokat a tapasztalatokat, melyek hol a halandó, múlandó részünkről, hol pedig a halhatatlan, örökkévaló minőségekről szólnak – most van ideje az istenit lehozni és működtetni a földi, emberi világban. Ennek az útnak a következő állomásai lesznek erőteljesebbek:

6-án a Nap az Ikrek derekánál, a közös pontnál, az Egy Forrásnál jár, az egység, az erő, az együttműködés üzeneteit hozza.

11-én az Ikrek szívével együttállva, a tiszta szeretetben való kapcsolódás fényét ragyogja. Most könnyű lesz észrevenni, hogy a látszólagos különbözőségek ellenére egyek vagyunk.

12-én Castor csillagával áll együtt a Nap – a halandó, múlandó minőség mutatkozik meg.

15-én este (ez a 16-ra virradó álmokban is érzékelhető lehet) Pollux csillagával áll együtt a Nap, ekkor már az isteni, örök, halhatatlan minőségekkel találkozunk.

22-én az Egyszarvú csillagkép alfa csillagához ér a Nap, ekkor kiemelten érzékelhetjük a Szereteten való egységet. (Az Egyszarvú – Monoceros – csillagkép felett június 26 és július 28 között vándorol el a Nap.)

24-én a Rák csillagképbe érve Tegmine csillagát éri el a Nap, a menedék, a védelem-védettség minőségét éljük át. Vajon miben, hol talál most menedéket a lelkünk?

27-én a Rák béta csillagával, Altarffal áll együtt a Nap, amely a Rák tekintete. Most nagyon nem mindegy, hogy hova fordítjuk a belső tekintetünket, mire figyelünk, hova helyezzük a fókuszt! Hiszen ezzel együtt eldől az is, mit fogunk teremteni, minek adunk majd energiát, mit fogadunk be életünkbe. Ha úgy érezzük, valami igazán hozzánk tartozik és a szívünk szerint való, akkor érdemes megnyílnunk rá – ha ennek ellenkezőjét érzékeljük, akkor érdemes megtanulni nemet mondani.

30-án a Nap a Preasepe csillaghalmazba, azaz a Jászolba simul, így ez a nap a Megváltó Fény Születésének ünnepe! Ez a fény bennünk, belül, a lélekben, a tudatban támad fel. Vajon milyen gondolatok, érzések jelentik most a megváltódást nekünk, az adott helyzetünkben?

Hold – Lelkiségünk, érzelemvilágunk, hangulataink, intuíciónk, belső otthonunk

13-án hajnalban köszönt ránk az újhold, amely e napon új kezdeteknek nyit teret. Álmaink ekkor tiszta rálátást adnak a belső világban zajló folyamatokra és lelki erőt a hétköznapokhoz. A Rák jegyében, a Hold, azaz a lélek uralmával, az Ikrek Napkapujából kilépve, Pollux oldalán látható majd az újhold, így a halhatatlan minőségeket érzékelhetjük általa!

27-én késő este ragyog ránk a telihold, amely most a Rák-Bak csillagképeket és zodiákus jegyeket kapcsolja egybe. A Rák első ágánál, a befogadó szeretetet sugározza fényt adó Napunk, a Hold pedig az erőt adó Marssal együttállva, a Bak Tejútra néző tekintetétől vigyázva, a múltba tekintés, az emlékezés idejét üzeni, elhozva ezzel küldetéseink felvállalását is. A lelkiség és a céltudat kapcsolódik. Érdemes figyelni arra, milyen fontos lehet egy-egy apró, pillanatnyi megélésünk.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest