2019. január 11. péntek – 12. szombat – 13. vasárnap

2019. január 11. péntek – 12. szombat – 13. vasárnap

tűzvarázs

A jelen napokat meghatározza a Nap és a Plútó együttállása, valamint a Jupiter és a Neptunusz aspektusa.

Pár napja egyre erősödően érezhető a Nap-Plútó találkozó, amely pénteken 12:35-kor éri el egzaktságát. A világosság fénye a misztikus mélységeket világítja be és rálátást hoz a teljes helyzetre, rendszerre, amiben élünk, amiben vagyunk éppen. Regenerálja az önirányító, cselekvő énünket, a vezetői képességeket. Előzményként akár végleteket, szélsőséges állapotokat, mélységeket és magasságokat élhetünk meg. Fontos tanítása lehet ennek az élménynek, hogy ismerjük fel azokat az önkorlátozó, bebörtönző, a folyamatban megakasztó gondolatokat és bevésődéseket, amelyeket akár meg is haladhatunk és kellő céltudatossággal, belső erővel az igazi célokért, értékekért dolgozzunk. A Nap a feltétlen szeretet állapota és sugárzása, a Plútó a sorsunk feletti hatalom, az erő, mellyel mindent és bármit megváltoztathatunk! Most érezhetjük, hogy valóban bármire képesek vagyunk és ez így is van, a teljes megújulás és átalakulás cselekvő végigvitele időszerű, hatalmas erőt kapunk ehhez! A két égitest mögött ott ragyog a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező, isteni erőket, tudást kiárasztó része, valamint a Sas (Aquila), a megszülető és felszárnyaló, emelkedett állapotban lévő lélek. A Sas álomüzeneteket és révülésben kapott üzeneteket is hoz.

A Vénusz a Skorpió ollójánál haladva, most segít, hogy a már bekövetkező felemelkedés jegyében elengedhessünk minden olyan minőséget, hitetlenséget, méltatlanságot, hozzánk nem tartozót és érdemtelent, ami csak gátolna a szintlépésben. Pénteken a Vénusz elhalad a Kígyótartó első kezénél, mellyel a Kígyó Fejét tartja, így ezen a napon a gondolataink, szellemi erőink tudatos irányítása általi teremtés meghatározó! Vasárnapra virradóan együttáll a Marfik csillaggal, amely a Kígyótartó könyöke, így a hajlékonyságot, de a tudatos teremtést is jelképezi. Ekkor áll együtt a Jabbah csillaggal is, mely a Skorpió homlokaként most is a legmélyebb igazságok tisztánlátásának képességét adja. Jövő hét elején aztán a Skorpió szívét védő pajzsnál halad, majd 16-án szerdán egyesül a Skorpió szívének, az Antares csillagnak az erejével, mely által a legmélyebb, legerősebb szeretetet és a valóban éltető erőket mozdítja meg bennünk!

A Merkúr a Nyilas és a Pajzs csillagképek védelmező erőterében halad, vasárnap érintve a Nunki csillagot, így a szavakkal, közlésekkel való teremtés, az igézés ereje megsokszorozódik. A Mars a Halak és a Pegazus csillagképek alatt a múltból hozott erőinket mozgósítja, az éppen aktuális sorsfeladatok elvégzésének érdekében, ehhez adva az isteni szikrát, mellyel már minden megoldható.

Vasárnap a Merkúr és a Szaturnusz együttállása miatt érdemes figyelni arra, hogy az igazán lényegeset mondjuk és nyilvánítsuk ki, célratörően, határozottan, meghaladva az esetleges gátlásokat. Figyelmünk, gondolataink és kommunikációink a lényegre fókuszálódnak; koncentráltak, meggondoltak vagyunk. Felfedezhetjük határainkat is, melyek meghaladásával jutunk eredményre. Szavakban, elvetett gondolat-magokban, vagy odavetett elszólásokban lelhetünk rá olyan értékekre, kincsekre, melyek meghatározóak. Az információk most vizsgáznak – kiderül, melyik életképes.

A Jupiter és a Neptunusz fénykaput kitáró, racionalizáló aspektusa vasárnap este pontosodik be. A Jupiter oldaláról a bölcsesség, hit, bizalom, életkedv és bármely értelemben véve, az igazság lép színpadra; a Neptunéról pedig a legmélyebb lelki-érzelmi minőségek jelennek meg, titkok és rejtélyek, még feltáratlan dolgok, érzések, működések. Tűz és Víz találkozása ez, mely nem egyszerű, energiát, erőt igényel, kihívás elé állít, ám ha fogadjuk, akkor kézzel fogható, már kívánt eredmény érkezik. A Jupiter hátterében a Skorpió itt is a legmélyebb igazságokról üzen, a Kígyótartó gyógyító erőkkel lát el és a hit ereje általi teremtést erősíti. A Neptun hátterében a Vízöntő jövőbe ömlő vize a mély lelki szinteken való megtisztulást üzeni, ideje van függések és félelmek kioldásának, bármely lehúzó érzéstől való megtisztulásnak, a mély titkok feltárása által, a szebb jövő érdekében. Mély, egyetemes igazságokat érzékelhetünk és fontossá válhat, hogy érzéseinkben, ösztönös megérzéseinkben ne hagyjuk megtéveszteni, befolyásolni magunkat.

Zentai Anna

asztrozófus