2018. február 17. szombat – 18. vasárnap

2018. február 17. szombat – 18. vasárnap

tengericsill

A hétvége fontos kihívása és fejlődési lehetősége: önmagunkhoz és valódi (meg)érzéseinkhez hű maradni! Ha olyan impulzusok érnek kívülről, melyek által megkérdőjeleződne, kik és mik vagyunk valójában, mi él a lelkünkben, mivel vagyunk egyek és mivel nem – akkor gyorsan tegyük helyre magunkban, hogy ez a saját belső érzékelésünk bizonyossága, kívülről senki és semmi nem érezheti jobban azt. Ha valami nem tetszik, erőt vesz el, félelmet kelt, vagy nem azonos a lelkiségünkkel, nyugodtan mondjunk rá nemet. Ha valami mélyen érint, arra érdemes felfigyelni. Ha félelem, lehúzó érzés jön vele, akkor most ezt tudatosítva ki tudjuk dolgozni magunkból, ha viszont érezzük a lélekben való azonosságot, akkor bátran és szabadon akarhatjuk, teremthetjük azt.

SZOMBATON figyeljünk álmainkra, mert lelkünk erősen szólít – most azzal kapcsolódunk, arra érzékelünk rá, amivel egyek vagyunk!

A Nap és a Merkúr mai együttállása által (főleg a déli-kora délutáni órákban) ideje jön a tiszta, felszabadító, rálátó megértésnek, a tisztázó kommunikációknak is.

A Hold a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító vize alatt járva, már az előre mutató tisztulásoknak, szabad teret készítő lelki megéléseknek kedvez. Estére a Halak csillagkép első halához érkezik, így visszaköszönhetnek a múlt még meg nem élt, vagy meg nem oldott minőségei.

VASÁRNAP a Hold tovább vándorol az Egység csillagképében, a Halakban. A Nap és a Merkúr egyszerre lép át az évkörön a Halak jegyébe, ugyanakkor a csillagképi háttérben továbbra is a Vízöntő ragyog és a múltba ömlő víz a múlt terheinek letételét, a múlt (külső-belső) tisztázását segíti.

A halak Nap és Merkúr az összegzés és sorskör-váltás idejét hozza el számunkra. Itt az idő mélyre merülni, számot vetni önmagunkkal és az eddig megtett úttal, élményekkel, ezek tanulságaival. Ideje van elvonulni és pihenni, töltődni, közben pedig rendet tenni a lélekben is. Különösen ideje van lezárni, befejezni azokat a (sors-)munkákat, melyeket eddig végeztünk, de már érezhetően nincs velük több dolgunk. Az összegzés meghozza a rálátást, a cselekvő erőt, a cselekvő lezárás pedig a megkönnyebbülést és a hamarosan bekövetkező továbblépést, melyhez először is erőt kell gyűjtenünk. Gondolatainkban is az összegzések segítenek előre, ugyanakkor a teremtő képzelet most kiemelten működik. Mély és meghitt, a lélekről szóló beszélgetéseknek, közléseknek érdemes teret adni – ugyanakkor most tudunk igazán ráhangolódni társainkra és akár szavak nélkül is kommunikálni egymással. A Halak időszakának fontos felfedezései közé tartozhatnak majd azok az eszmélések, amikor ráébredünk: mi is az, amivel eredendően egyek vagyunk.

Zentai Anna

asztrozófus