2018. február 10. szombat – 11. vasárnap – Hétvégi útmutató

2018. február 10. szombat – 11. vasárnap

Batterson veronica

Fényt adó Napunk a Bak és Vízöntő közös csillagterében, a múltat kitisztító hullám alatt, a Kiscsikó és Kisróka csillagzatok alatt jár. Az új minőség már életre kel bennünk, a titkokba is bepillantást nyerhetünk. Ha bármi nehéznek tűnik, érdemes a megértést, a tisztánlátást kérni égi segítőinktől – hiszen minden csak addig sötét és nehéz, amíg világosság nem gyúl bennünk és megértjük, miért van úgy, ahogy. Az igaz válaszok pedig mindig örömmel fognak eltölteni.

SZOMBATON a Nap együttáll a Bak Nashira csillagával. Eljött végképp felvállalni sorsfeladatunkat, ezzel letenni a múlt terheit. E csillag fényében világosan láthatók életünk igaz értékei. A Hold ma a Tejútra lép és a hétvégén itt, a Felemelkedés Útján jár, így a lelki-érzelmi emelkedettséget, beavatásokat, beavató érzéseket és érzékeléseket, álmokat élhetjük meg. Beavatást hozhat az otthonteremtéssel, családdal, anyasággal kapcsolatos bármely történés. Lelkünk gyógyítására, alapvetően gyógyulásra is kitűnő lehetőség van.

A Vénusz ma a lélek körén, a Zodiákus körön átlép a Halak jegyébe. A Jupiter és a Neptun uralma alá kerülve így mélyebb, érzelmekkel telített vágyakat és érzékiséget szólaltat meg. Ideje jön annak, hogy kapcsolatainkban összegzést tartsunk! Gondoljuk át a múltban zajló dolgokat, az eddigi történéseket, vagy megtudott információkat! Ezek az összegzések kapcsolati korszakváltást és mélyülést hozhatnak. A bizalom ereje az egység erejével egyesül. Vágyainkban ne hagyjuk senkitől befolyásolni magunkat! Most (?) nem a racionális szemszög a helyes! A Vénusz hátterében ugyanakkor továbbra is a Vízöntő csillagkép ragyog, így kapcsolati működéseink, termékeny erőnk tisztulása, vágyaink felszabadítása van soron.

VASÁRNAPRA virradóan a Nap és a Jupiter kapcsolata az igazságokra való tiszta rálátás idejét hozza el! Örüljünk annak, hogy világossá válik az égi akarat és rendeltetés, így végre tisztulnak és helyükre kerülnek a dolgok! Mindez már szombaton érezhető, de a vasárnapi álmokban jelenhet meg élénkebben.

A Hold e napon már a Nyilas csillagképbe lép és annak íjánál halad el, ahol kora délután a Szaturnusszal áll együtt. A lényegi, valóban fontos, értékes, időtálló érzésekre és lelki minőségekre, ezek által a valódi célokra koncentrálja figyelmünket ez az állás. Érdemes lelassulni, jelen lenni – bárminek, ami egyszerűen: van. Ha van még olyan gátlásunk, amely miatt nem engedjük szabadjára érzéseinket, akkor ez is észrevehetővé válik, hogy meg tudjuk lépni önnön határainkat és elhagyva azokat, valódi eredményeket érjünk el.

Érdemes ezen a vasárnapi napon azon elgondolkodni: mit jelent nekünk a hazatalálás? Hol van az otthonunk – igazán? Hol, miben érezzük azt, hogy hazaértünk?

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Veronica Batterson