2018. február 03. szombat – 04. vasárnap – Hétvégi előrejelzés

2018. február 03. szombat – 04. vasárnap

atejút

Az elengedés napjait éljük. A Mars végigvonul a Skorpió csillagkép olló-csillagai felett, a Tejút irányába, így hamarosan a felemelkedés ideje jön majd el – ehhez azonban most tudjuk elengedni mindazt, ami nem méltó ehhez, ami visszafog a szintlépéstől. A Merkúr a Bak csillagkép feje alatt gondolatban a múltba tekintést, az isteni minőségeken való gondolkodást jelzi. A Nap a Bak és Vízöntő csillagzatok átfedésében, a Delfin alatt az aktuális feladataink vállalását, ez által egyre tehermentesebb, könnyebb állapotot üzen. A múlt terheinek letételével már jelen van egy új energia, amely a játékosság, az életöröm, az érzelmi megújulás üzeneteit is hozza.

SZOMBATON a Hold elvonul az Oroszlán csillagkép nemző részénél, így alkotó időszakot élünk. Bármit szeretnénk létrehozni életünkben, most érdemes tenni ezért. Ezt követően már a Szűz csillagkép alá ér a Hold, a belső munkák ideje jön, egyelőre a múltat rendbe rakni, túllépni a régin, új irány felé indulni van idő.

Ma a Bak fejénél haladó Merkúr és a Skorpió ollójánál járó Mars a szintézis erejében kapcsolódnak össze – érdemes elmerengeni (különösen a délutáni órákban), hiszen most összeérnek a múlt tapasztalatai és az elengedés erői.

VASÁRNAP már a Szűz középső részére ér a Hold. Amint megtapasztaltuk, hogy mi képvisel fényt és értéket az életünkben, már azon dolgozunk, hogy ezek a minőségek teret nyerjenek. Magunkban és magunk körül is azon munkálkodhatunk, hogy minden a rendelt helyére kerüljön. Eddigi munkáink eredményeit is aratjuk már – ami a helyén van, az már gyümölcsöt hoz. Érdemes figyelni arra, mi az, amit szeretettel hoztunk létre és gondoztunk, illetve mi az, amit mostantól szeretettel tudunk végezni.

A Vénusz e napon éri el a Bak csillagkép végén ragyogó Nashira csillagot, aki a hagyomány szerint a jó hírek hozója, de ugyanúgy szól barátságokról és az igaz értékek őrzéséről is – már az isteni minőséget jelentő dolgaink tudatában, feladatainkat vállalva, a múlt terheitől szabadulva, emberi kapcsolatainkon és saját alkotó, termékeny képességeinken dolgozva, az ősbizalom erejével haladunk tovább az úton.

A reggeli órákban egzakt, de napokon át jelen lévő üzenet még a Vénusznak a Jupiterrel alkotott aspektusa, amely a kézzel foghatóság, az anyagba öntődés képességét hívja elő. A Vénusz üzenetei mellett a Jupiter a felszín alatti, nem látható, de érzékelhető igazságokat mutatja meg számunkra – ha belül már tudjuk, mi igaz, mi helyes, mi a valós (akár a látszat ellenére is!), akkor ideje letenni ennek jegyében a múlt terheit és szabadon, megújulva továbblépni.

Zentai Anna

asztrozófus