2018. december 29. szombat – 30. vasárnap – 31. hétfő

2018. december 29. szombat – 30. vasárnap – 31. hétfő

tél

A naptári év utolsó napjaiban érdemes az ünnepi csendet megőrizve, tovább erősítve, magunkba mélyedni és végiggondolni az elmúlt egy esztendőt. Összegezni és elszámolni önmagunkban, mégpedig annak jegyében, hogy valóban a lelkünk igaz hívásai szerint éltünk, döntöttünk, cselekedtünk-e?! Miben gyarapodtunk, mennyire tudtuk legyőzni félelmeinket, mennyire mertük nyitni a szívünket és vállalni azt, aki valójában vagyunk? Következő évünk ennek alapján fog alakulni és a legtöbbünk számára konkrét, kézzel fogható eredményeket ígér, már márciustól.

SZOMBATON a Hold a Mérleg levegős jegyében és a Szűz csillagképben jár. Hétköznapi szinten ilyenkor érdemes szellőztetni, kapcsolatokat ápolni, társaságba menni. Szellemi szinteken azonban belső munka, belső útkeresés, fénykeresés folyik – a Szűz közepén áthaladva a Hold a szív kinyitását, a szívből való teremtést, az – akár megtérülő áldozattal járó – fénymunkákat jelképezi. Délután vizsgázik a lélek és kiderül, mennyire tudjuk anyagba ültetni, ami a szívünkben van. A Vénusz bolygó ma eléri a Mérleg csillagkép közepét, az egyensúlyt tartó-jelölő csillagot. Érezhetően akkor vagyunk egyensúlyban, ha a lelkünk igazsága szerinti életet éljük!

VASÁRNAP a Hold már a jövőért tett lépéseket, előrelépések idejét üzeni. A Spica csillaggal 15-16 óra között áll együtt a Hold, ekkor tárul fel az Angyali Dimenziók Kapuja is, egy nagyon tiszta, áldást adó tér. Amit eddig vetettünk, most learatjuk – amit eddig kerestünk, arra rátalálhatunk. Egyben kedvez ez a nap a beszélgetéseknek (főleg a déli órák), a tisztító-oldó gyakorlatoknak és újrakezdésnek (főleg az esti órák). Este érdemes minden új impulzusra, gondolatra nyitottnak lenni. A lélek, az érzelmek korlátlan áramlása nyit új fejezetet.

HÉTFŐN, Szilveszter napján a Merkúr együttáll a Kígyótartó legfényesebb csillagával, a gyógyító erőt sugárzó, nagy tudású Rasalhague-gal. Testi szinten megélhető ez a légző- gondolkodó- és mozgásszervek gyógyulásában. Más szinteken a kapcsolataink gyógyítása, a kommunikáció ereje általi gyógyulás és átalakulás ideje is ez. Szavainkban is gyógyító erő rejlik. A “Kígyóbűvőlő fejének” csillaga nem kisebb üzenet annál, mint hogy most tudatosodhat bennünk, hogy teljes mértékben magunk tartjuk kézben sorsunk teremtését, a teremtés energiái a saját irányításunk alatt állnak! Most főként a szellemi erők irányítását élvezhetjük és alakíthatjuk át vele önmagunkat, életünket. a ‘rossz’ ‘jóra’ változtatásának képessége a kezünkben van! (Ebben segít az angyali rendekből Zadkiel angyal is, akinek segítségét most különösen könnyen megkapjuk, az Angyal csillagképben járó Hold által.)

A Nap tovább folytatja útját a Nyilas és a Kígyó Farka csillagképek alatt, tanulva azt, hogy ösztönerőinkből teremtünk és saját fényünk ragyogását egyedül saját magunk akadályozhatjuk meg. Felismerhetjük saját önkorlátozásainkat, komfortzónánk határát, amelyet elhagyva minden, addig várt eredmény megjön – annál is inkább, hogy január 2-án a Nap a Szaturnusszal, a Földről szabad szemmel látható utolsó planétával áll együtt. A szemünket/látásunkat/ragyogásunkat/kiteljesedésünket/önirányításunkat eltakaró minőségek moost mutatkoznak meg és válnak meghaladhatóvá, az események pedig  ez által jobban irányíthatóvá.

Zentai Anna

asztrozófus