2018. december 24. hétfő – 25. kedd – 26. szerda – Karácsony ünnepe

2018. december 24. hétfő – 25. kedd – 26. szerda – Karácsony ünnepe

akari

A Fény születése bennünk történik. A Megváltó Fény születése egy belső állapot, mely megvált bennünket az addigi fénytelennek vélt világtól. Amikor rájövünk, hogy valójában nincs más, csak a Fény van, a Szeretet van, a Boldogság van, a Siker van, a Bőség van… minden más csak illúzió volt.

Egészen másképp éljük ma a Karácsonyt, mint ahogyan azt érdemes lenne. Ilyenkor lenne jó minden formalitást és külső érintkezést mellőzve, csak magunkba vonulni és megélni azt, ami odabenn VAN. Nem háborítani csendet, belső békét. Nem küldözgetni senkinek jókívánságot, ám szeretettel gondolni mindenkire. Nem követni semmilyen “így szoktuk” rögzülést. Nem mondani meg társunknak, vagy családtagjainknak, hogy az ünnep idején mikor hova menjenek. Csak azokkal lenni együtt, akikhez tartozunk, akik mellett töltődik a lélek. Merni nemet mondani arra, ami nem esik jól – legyen az étel, tevékenység, vagy bármely elvárás. Ilyenkor mutatozhat meg, hogy valójában hol, kivel, hogyan szeretnénk megélni az ünnepet és ez által az is, hogy ki(k)hez tartozunk eleve. Nem adni le a lélek szükségletéből egyetlen egy aprócska igényt sem. Ilyenkor mutatkozhat meg az, ki kit szeret igazán, valójában és feltétlenül. (Pl.: ‘Hagyom, hogy úgy ünnepelj, ahogyan te szeretnél, vagy ráderőltetem a saját elvárásaimat?’ ‘Azt adom neked, amit én szeretnék, vagy azt adom, amire te vágysz, akkor is, ha az nem az én vágyam?’ stb.) Ha figyelünk egymásra, egymás lelkére, akkor mindenki számára igazán boldoggá tehető az ünnep.

24-én a Nap a Kígyótartó mágus csillagképének kezénél jár még, ahol a Kígyó Farkát markolja. Emlékeztet, hogy erőinket saját magunk tartjuk kézben, teremtéseink felelőssége a miénk! A tudatos teremtés, sorsirányítás kiemelt ideje ez. A Nyilas íjához érkezett közben a Nap – ideje van világosan látni az igazán hazahívó célokat, a valódi otthont. Felvenni a kapcsolatot a magasabb világokkal, hangolódni a felsőbb rendeltetésre, bölcsességre. A Hold az álmaink idején az Ikrek csillagkép fejénél haladva érinti Cator és Pollux csillagait – a halandó és halhatatlan minőségeket is egyaránt érzékelhetjük. Napközben 10 óra után már a Rák csillagképbe lép a Hold, annak is első, megnyíló, befogadó lelkiséget és szellemiséget jelképező ágánál vonul. Ma különösen érdemes így figyelni arra, hogy mi az, ami igazán táplálja, élteti a lelkünket, mivel vagyunk azonosak és mivel nem – a belső otthon, a belső templom építése ezen múlik, hogy mit fogadunk most be és mit nem? Merünk-e nemet mondani adott esetben és merünk-e szívet-lelket nyitni, ha érdemes? A délután folyamán terheket tehetünk le, szabadulni tud a lélek, az éppen aktuális, nagy, karmikus sorskör-zárás újabb lépcsője zajlik.

25-én reggel a Hold már a Rák csillagzat közepén a Jászol (Preasepe) csillaghalmaznál jár – ekkor születik meg lelkünkben, tudatunkban a Megváltó Erő! Érdemes álmainkra és a mai reggel történéseinek, megéléseinek üzeneteire figyelni – vajon mitől, hogyan válunk önazonossá? Azt az életet éljük, amiben igazán önmagunk vagyunk? Az éjjel folyamán egzakt a Merkúr-Neptunusz aspektusa is, amely által az ünnepek idején még inkább a belső, lelki kommunikációra, érzékelésre helyeződik a hangsúly. Igazán mély, őszinte beszélgetéseket lehet folytatni, a jövő kerül tisztázásra, de fontos, hogy ne a látszatból induljunk ki, hiszen ez egyben abból is vizsga most, hogy merünk-e hallgatni saját lelkünkre, érzéseinkre? Lehet egyetlen apró mondat, vagy szóváltás is, ami ha megingat bennünket, akkor azért jön, hogy kiálljunk önmagunkért, érzéseinkért és megérzéseinkért, merjünk dönteni a lelkünk tiszta hangja mellett. A nap nagy része már örömteli inspirációkban gazdag lehet. A Hold végigvonul a Rák csillagképen és ma már az elengedő szeretetet erősíti. Itt az ideje leválni mások akaratáról, bármilyen megfelelési kényszerről, engedni megszületni önnön fényünket, vágyainkat. Estére a Hold az Oroszlán csillagkép fejéhez közelít – valamire tisztán ráláthatunk, ez által valamit elengedhetünk.

26-án a Hold az Oroszlán feje alatt folytatja égi útját, így ideje van emlékezni, múltba tekinteni, önmagunkat megvizsgálni és tanulva mindebből, már a feltétlen, igaz szeretet útját járni. A Hold a kora esti órákban elvonul a Regulus csillag alatt, amely az Oroszlán szíve, így a szeretet melegségét, áradását érezhetjük. Ez inspirál cselekvésre, igazságok látására, korlátaink felismerésére, egyben tisztításra, tudattágításra, új kezdetre, szabadságra is. Ezen az estén érdemes figyelni ismét, hogy lelkünk mire jön tűzbe, milyen vágyak hajtanak, mire adódik váratlan lehetőség.

Zentai Anna

asztrozófus