2018. december 05. szerda – 06. csütörtök – 07. péntek

2018. december 05. szerda – 06. csütörtök – 07. péntek

amostaniég

A Nap ezen a héten a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek átfedésénél jár, kiemelt ideje ez most a gyógyításnak, gyógyulásnak. Bármilyen egészségügyi problémáról legyen szó, az csupán testi tünet, üzenet arról, hogy a lélek gyógyulni kíván és ez lehetséges is. Amikor eljutunk abba az állapotba, amelyben lelkünk igazán jól érzi magát, amikor igazán önmagunk lehetünk, akkor az egész-ség tökéletes. Nem véletlenül társul a gyógyító KígyóMágus csillagképhez a mélyben rejtőző Skorpió, aki a legmélyebb igazságok érzékeltetésére hívatott…

SZERDÁN a Hold tovább folytatja útját a Mérleg csillagkép alatt, így továbbra is a szívünk mérettetik meg – vajon mi igaz és mi nem a szívünkben? Az égi rendet érezve tudunk helyes irányt tartani. A késő esti órákban a Merkúrral áll együtt a Hold, így lelki kommunikáció ideje jön el. Megérthetjük a lélek működését, az érzelmi igazságokat.

Szerdáról csütörtökre forduló éjjelen (00:32-kor egzakt) a Nap és a Neptunusz alkotó kapcsolata teljesedik ki. Ezt mindkét nap aktívan érezhetjük, de különösen szerdán este és csütörtökre virradó álmaink üzenetében követhetjük nyomon. A Nap oldaláról a tiszta, világos rálátás és az isteni fény jelenik meg, a mély igazságok, mély szeretet (Skorpió) és erőinkkel való tudatos teremtés (Kígyótartó) üzeneteivel fűszerezve. A Neptunusz oldaláról pedig a Vízöntő éltető, tisztító, felszabadító vizének csillagai ragyognak és az ide közelítő Mars ad nagy erőt a lélek mélyén zajló megéléseinknek. Most tudunk igazán tisztán rálátni saját magunk mélységeire, a legmélyebb érzéseinkre is. Most van ideje, hogy jelentősen megerősödjünk abban, amit igazán érzünk, érzékelünk. Sokszor ösztönösen tudjuk, hol a helyünk, mivel van dolgunk – de mivel ezek szemmel nem látható, mély, belső útmutatások, így a külvilág befolyásolása gyakran elbizonytalaníthat. Ezeket a mély, belső hívásokat tudjuk most letisztítani, tisztábban látni és a jövőbeni boldogságnak helyet teremteni azzal, hogy mindent, ami azt gátolja, kitisztítunk magunkból (pl. illúziók, függőségek, szenvedésprogramok, önsajnálat, megalázkodás, stb.).

CSÜTÖRTÖKÖN a Hold a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek alá ér, így a legtöbb égitest most már itt foglal helyet. Mély, belső erőink megismerése által vehetjük kezünkbe sorsunk tudatos irányítását. A hit és bizalom ereje, a magasabb szintű működések megismerése, az optimizmus és életkedv megerősítése ebben most főszerepet játszhat. Délután a Hold-Jupiter együttállás üzeni, hogy lelkünkben egyértelműen érezzük az igazságot. A lélek bölcsessége élhető meg. Késő este (22:24-kor egzakt) a Merkúr direkt irányba fordul az égbolton és gyakorlati szinten, a karma körforgásában is beindul az információk áramlása, az eddig megakadt üzenetek eljutnak a címzettekhez – vonatkozik ez a megértésre is. A Merkúr a Mérleg csillagkép második serpenyőjéig hátrált vissza, vagyis ideje megértenünk valamit a jövőnk igazságáról, ez által tudunk most előre lépni, jól haladni.

PÉNTEKEN éri el tetőpontját a jelenleg zajló energetikai folyamat! A Nap és a Hold együttállása, azaz az újhold a Nyilas jegyében, a Skorpió és Kígyótartó csillagképek alatt látható a reggeli órákban (08:21-kor egzakt). Letisztult lelki hívások által kezdhetünk új útra lépni. A belső, lelki útmutatásként érzékelt igazságokat érdemes követni. A Mars és a Neptunusz együttállása is most teljesedik ki (15:26-kor egzakt) és éppen alkotó, racionalizáló fényszögben áll ezzel az újholddal. A Mars által a férfi erő, a bátor, egyenes, küzdőképes, akaraterős oldalunk egyesül a neptuni mélységekkel, lelkiséggel, mély érzelmekkel és intuícióval. Mindez most kiemelten a megoldások, a jövő előkészítése, a tiszta és szabad létezés, a sors ajándékainak érkezése érdekében történik! Nem egyszerű, nagy kihívást jelentő életvizsga elé állhatunk, melynek lényege, hogy a lélekben érzékelt igazságok szerint, ösztönösen és bátran, egyenesen érdemes cselekedni, ekkor tud megvalósulni a gyógyulás, a tisztulás és az egységbe kerülés.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Stellarium