2018. augusztus 31. péntek

2018. augusztus 31. péntek

szabadon

Éjszakai álmainkat (.. már annak, aki tud aludni 😉 ) a lelkünkben zajló számvetés, sorsút-összegés, élményekkel való elszámolás hatja át. A Hold aztán a Kos csillagképben folytatja útját, így ezen a napon lelki szemeink előtt ott lebeg egy majdan elérendő, nemes, kiteljesítő cél, melyért képesek vagyunk akár áldozatot hozni, erőt befektetni is.

A reggeli órákban a Hold-Uránusz együttállás mutatja, hogy lelki korlátaink eltűnnek, az érzések szárnyra kapnak, szabadnak és függetlennek érezhetjük magunkat, nyitottak vagyunk minden új impulzusra. Ez egyúttal valódi, lényegi céljaink felé, újabb és újabb félelmek, korlátok meghaladása felé ösztönöz.

Lassan kialakul a Nap és a Neptunusz egymással való hídja is, mely e két minőség kiegészülése által, a lélek mélyét megvilágító fényesség erejét adja. Szeptember 7-én lesz majd csúcsponton a lélek mélyére való, tiszta rálátás, a legtitkosabb, legrejtettebb dolgok megvilágítása (valójában az önmagunk elől, önmagunk által elrejtett, tudni nem akart dolgok tisztánlátása, megvilágítása).

A Nap augusztus 25 és szeptember 3 között a Szextáns csillagképben halad! Az Oroszlán csillagzat alatt ragyog az égi mérőeszköz, mely a belső végtelenség mérésére, érzékelésére szolgál. Általa érezhetjük, hogy égi iránymutatás szerint járjuk földi utunkat.

A Merkúr az Oroszlán Napútra hajló feje alatt továbbra is az önmagunkkal való szembesülést, az önnön viselkedésünkre, működésünkre való rálátást üzeni. A Vénusz már a Szűz csillagzat előrelépő részénél a belső elinduláson túl, a jövő felé való lépés idejét mutatja. A Mars 27-től előre lendült a karma kerekén, most már a Fény Bölcsességét viszi, sorsfeladataink felvállalásához, az értékek őrzéséhez, a Bak csillagkép irányába.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest