2018. augusztus 25. szombat – 26. vasárnap

2018. augusztus 25. szombat – 26. vasárnap

aug.végehvége

A Szűz jegyébe érkezett Nap által most tisztán ráláthatunk arra, mit tudunk rendbetenni, helyrerakni, megjavítani, min van ideje dolgozni – átvitt értelemben is. A hétköznapi munkánkban, ha azt teljes lélekjelenléttel végezzük, kiteljesedhetünk. A hétvége főbb motívumai a Nap-Szaturnusz-Uránusz trigon (nagy háromszög) és a vasárnapi telihold lesznek.

SZOMBATON a Hold a Vízöntő múltat tisztító vizénél és egyben a Bak csillagkép vízbe érő sárkányfarkánál jár. Most van ideje megtenni feladatainkat, elvégezni az eddig halogatott munkákat, hogy a tisztulás, a szabadulás szele által megkönnyebbülhessünk. A Merkúr ma áll együtt a Rák ollójával, az Acubens csillaggal – ideje van az elengedésnek, szellemileg, gondolatilag, de gyakorlati szinten is, most tudjuk igazán érdemben megbeszélni az elengedéssel, leválással, függések feloldásával kapcsolatos dolgokat!

A Nap az Oroszlán szívnek erejével töltekezve folytatja útját, a Szaturnusz a hazafelé mutató, bölcs Nyilas íjánál jár, az Uránusz pedig a Kos feje alatt, az új kezdetek, a messziből hívogató célok felé indulást, a mostani áldozathozatalból a később ránk váró áldás üzenetét hozza. Hármójuk összekapcsolódása ugyanakkor földies elemű jegyekben történik, ami az anyagban való megélésekre ad inspirációt. Élővé tenni – munkálkodni – célhoz érni, avagy élvezni – rendezni – felvállalni, esetleg működtetni – szolgálni – őrizni, bármely felállás megélhető most a lélek szintjén. Ám a lényegi üzenet most is a csillagos égen van – a késztetés a magasabb szintek felé emelkedésért történik, ennek része a feltétlen szeretet és életöröm megélése, a valódi célok érzékelése-látása, illetve ezek felé való elindulás! Érezhetjük: tudjuk már az igazi céljainkat, lelki hívásainkat, így ideje végre cselekvően, tevőlegesen dolgozni azon, hogy ezek felé lépjünk, haladjunk, túllépve eddigi tudati korlátainkon, szabaddá téve önmagunkat, hogy új útra lépjünk, mely valódi teljességet hoz.

VASÁRNAP a Hold már színtisztán a Vízöntő csillagzat alatt jár, az Ég és Föld között közvetítő, tisztító Angyal terében. Álmainkban még a múlt tisztul, ám a nap folyamán már a jövő áldásainak készítünk teret. Kora délután teljesedik ki a telihold (13-57-kor egzakt), a Nap az Oroszlán csillagképben (Szűz jegyben), a Hold pedig a Vízöntő csillagképben (Halak jegyben) egészül ki egymással. A Nap oldaláról a múltból való tanulás, rálátás, sorsirányítás van terítéken, továbbra is a feltétlen szeretettel fűszerezve (elsődleges, hogy önmagunk iránt legyen meg ez a minőség!), a Hold oldaláról pedig a lelki-érzelmi és családi tisztulás, tisztítás, terhek letétele, szabadulás és a jövő ajándékainak való térkészítés jelenik meg. E kettő együtt, összeadódva jelzi most bennünk: szabadon tehetjük, amit szeretnénk, hiszen önálló, független létezők, teremtők vagyunk, ez az önálló irányítás és teremtés tesz szabaddá, könnyűvé! Önmagunkat vizsgálva láthatjuk, hogy mitől érdemes megtisztulnunk, hogy sorsunkat ne mások, hanem önmagunk irányítsuk! A külső-belső rendrakás, a lelki lezárás és mély érzékelés, illetve a cselekvő rendbetétel társul mindehhez a zodiákus szintjén.

A Szűz csillagkép alatt vándorló Vénusz már a Szűz előrelépő lábánál, térdénél halad, így kapcsolódik össze a Plútóval, aki a Nyilas csillagképben, a Fény Bölcsességével töltekezik. Késő este egzakt a kapcsolatuk, mely olyan kihívást tartogat, amibe érdemes belemélyedni, hiszen minőségi átfordulást, szintlépést hozhat! Teljes, radikális átalakulása történik ekkor a kapcsolatrendszereknek, női minőségnek, párkapcsolati működéseknek. Ami eddig nem a helyes irányba tartott, az megszűnhet és az irányváltás a kellő útra tereli a teremtő erőket. Élményként a szenvedélyesség, maximalizmus, végletesség és végzetesség is megjelenhet – mi értelme lenne az életnek, ha nem az, hogy megéljük ezeket? Nem éri meg kikerülni…

Zentai Anna

asztrozófus