2018. augusztus 13. – 17. – Útmutató a 33. hétre

2018. augusztus 13. – 17. – Útmutató a 33. hétre

juszti2

A világosságot hozó, isteni fényünket jelképező Nap egész héten az Oroszlán Napútra néző feje alatt vándorol. Ideje van, a múltat visszaidézve, mélyebben önmagunkba nézni és tisztán rálátni saját működésünkre. A hét folyamán egyre fokozódik egy mély, belső inspiráció, amely vasárnap éri el tetőpontját. Mély érzések, érzékelés, igazságérzet, láthatatlan törvényszerűségek látása és megértése, mélyben rejlő dolgok kitisztítása, kioldása időszerű. Megérthetjük a múltat és egyre szabadabbá válhatunk, elengedve régi kötelékeket, hogy egy szebb jövőt teremtsünk.

HÉTFŐN a látszólag hátráló Mars visszatért a Bak zodiákus jegyébe, csillagképileg azonban a Bak és a Nyilas között jár, célja továbbra is a Fény Bölcsességének elérése. Szeptember 11-ig még ideje van rálátni arra, hova, hogyan is tettünk magunk elé önkorlátozó, védekezésből felállított gátakat, főleg az akarat és erő érvényesítésében, szexualitásban, férfi mintákat, vágyakat, bátorságot, kezdeményező készséget, életerő-áramlást tekintve. Magasabb szinteken megélhető mindezekben a hétköznapok szentségét jelentő teljesség-élmény. A Merkúr ezen a napon áll együtt az Acubens csillaggal, a Rák ollójával, így az elengedő szeretet jelenik meg a kommunikációk, beszélgetések hátterében.

KEDDEN a Hold a Szűz csillagképben járva, belső munkáinkat és a belső elindulást segíti. Este a Hold-Vénusz együttállás az érzelmekkel teremtés, a lelki harmónia idejét, az otthon békéjét hozhatja el. Testiség és lelkiség egyesülése ez, túllépve minden idejétmúlt minőségen, amit már magunk mögött hagyhatunk. A szeretettel való elengedés továbbra is esedékes.

SZERDÁN a Hold már a jövő felé tett lépteket hívja életre a Szűz csillagkép alól, késő estére az Angyal csillagterébe érkezve. Erősödnek az angyali jelek, sugallatok. Figyeljünk arra is, hogyan aratjuk most le az eddig vetett magokat! A délután folyamán lelki átalakulásra, megújulásra nyílik lehetőség, kézzel foghatóan történhet meg egy kisebb változás, mely által régi hitrendszereinket, gátló eszméinket meghaladhatjuk. Este érdemes megfigyelni, hogy milyen könnyen cselekszünk ösztönösen és milyen jó a lélek hívásait követni! SZERDÁN és CSÜTÖRTÖKÖN áll együtt a Jupiter a Mérleg csillagkép két legfényesebb alfa csillagával, amely az égi Mérleg első serpenyője! Eljön végre az isteni ítélet ideje, megmérettetik a múlt igazsága! Fény derül a valóságra, az igaz tényekre!

CSÜTÖRTÖKÖN a Hold az Angyali Szűzben haladva, kifejezetten az angyalokkal való kapcsolódást segíti, egyben igényt arra, hogy emberileg többé, jobbá váljunk, nemesedjünk. A délelőtt folyamán megvalósíthatunk egy új kezdetet. A lelki erőt kívánó kihívásokra érdemes igent mondani. Délután a korlátokból és függésekből való szabadulás, a tisztulás és szabadság ideje jön, teret engedhetünk érzéseknek és új nézőpontoknak! Mindez kedvezően hat a valódi célok beérésére, gátlások feloldására, bármely területen való érdemi fejlődésre.

PÉNTEKEN a Vénusz eléri a Szűz csillagkép közepét és annak fényes csillagait – fejét, melyet elfordítja a hamis csillogástól, valamint ölét, ahol új élet születhet… kora délután az érzések áramlásának érdemes teret adni, a Hold és a Jupiter együttállása a Mérleg csillagképben az igazság tiszta érzékelését teszi lehetővé. Mindez tisztázásra, szabadulásra, lezárásra vagy egység megélésére is késztethet. A Hold gyakorlatilag bekapcsolódik erre a napra a Jupiter és a Neptunusz lélekben és érzelmekben energetizáló, felemelkedésre inspiráló erőterébe. Érdemes figyelni az álmokra, megérzésekre is! Az este kedvez a változtatásnak, átalakításnak, gyógyulásnak. A Hold a Mérleg és a Kígyó Feje csillagzatok alatt haladva, ösztönerőink tudatosítását, az értés és megértés szintjére emelését segíti.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest.com