2018. április 02. – 08. – Csillagüzenetek a 14. hétre

2018. 14. heti csillagüzenetek

tyu

Mintha vihar előtti csendben pihenhetnénk még egy kis ideig (már nem sokáig), bár a régi energiák egyre inkább kifutnak, tisztulnak, az új pedig már betöltődik.

HÉTFŐN a Mars és a Szaturnusz együttállása a Tejúton a jelenlegi, egyik legfontosabb folyamat tetőpontja volt, életünk sokféle minősége vizsgázott és megmutatkozott (bennünk, körülöttünk), mi is az, ami igazán fontos, lényeges, igazi, boldogító. Hatalmas erőket tudunk most összeszedni igazi céljainkhoz, melyek felé már szépen menetelünk egy ideje, az éterben minden készen áll, csak az akadályokat érdemes eltávolítani az útból. A Hold ezen a napon az Angyal csillagképben járva, angyali jelek, üzenetek sokaságát biztosítja számunkra.

KEDDEN a Hold napközben már a Mérleg csillagai alá érkezik, így ma eleve érzékelhetjük az isteni igazságot, rendeltetést, csak el kell csendesednünk kicsit és a lelkünkre hallgatni. A délután folyamán különösen tisztán érzékeljük a láthatatlan igazságokat, a látható felszín mögötti valóságot. A Vénusz most lép a Kos csillagkép alá (a Bika zodiákus jegyében járva), így mától emberi kapcsolatokat, termékeny, alkotó erőket, nőiséget, testiséget, művészeteket, harmóniateremtést tekintve a magas szintű, teljességet adó célok kitűzésének, vezérlő célok követésének, akár áldozat árán is, új kezdeteknek van ideje.

SZERDÁN és CSÜTÖRTÖKÖN a gondolkodás, megértés és kommunikáció princípiuma, a Merkúr alkot racionalizáló fényszöget a Mars-Szaturnusz együttállással. Ez lehet az utolsó vizsgája, immár konkrét információáramlások, beszélgetések által azon minőségeknek, amelyekről most eldől, képesek-e egy magasabb minőségben velünk tartani, emelni, erőt adni, teljességet adni – vagy leválnak rólunk, hogy a teljességbe emelkedhessünk? A visszatérő helyzetek rámutatnak arra, mennyire vagyunk önazonosak, önállóak, vagy mennyire próbálunk megfelelni másoknak? Ha leválik rólunk valami/valaki, akkor érdemes megfigyelni, mennyi energia szabadul fel, minek készít helyet ez a történés? Ami most követendő cél: a szabadság, a függőségeink elhagyása. Ezt a folyamatot segíti a Hold is, amely csütörtökön este már a Tejútra lép.

PÉNTEKEN a Tejúton járó Hold lélekemelő erőket, beavató lelki élményeket és intenzívebb álmokat kínál. A szabadság inspirációja találhat ránk.

SZOMBATON jön el a hét egyik tetőpontját képező bolygófényszög kiteljesedése: a Vénusz a Kos csillagképből a felemelkedés energetizáló erejét adja, a Szaturnusszal karöltve, aki éppen a Nyilas csillagzatban halad és ekkor a Holddal és a Marssal is együttáll! Megélhetjük a késztetést arra, hogy az anyag, a testiség, a matéria világába lehozzunk vágyakat (most még csak inspirációt kapunk ehhez), érzelmi kapcsolatok vizsgázhatnak és beindul egy szép folyamat, amely 11-én, a Vénusznak a Marssal való fényszögével fog, egy újabb csúcspontban teljességre érni. Ez a hét végét és a jövő hetünket jelentősen meghatározza! Minden eddig zajló, leválasztó folamat, mintha ennek az energiabetöltésnek készített volna teret.

A Vénusz a termékenység, a Szaturnusz a rendelt idő és a számunkra valódi szentséget, értéket jelentő dolgok bolygója, a Hold a lelkiség, a Mars az egyenesség, kitörés és kezdet princípiuma. E három utóbbi egységet alkotva ad most lelkesítő élményeket, hogy a termékenység, a harmónia és a szépség anyagot, formát öltsön. Illetve fordítva is igaz a képlet: a szemünk előtt kirajzolódó, vágyat adó célok adják a serkentést a szintlépésre, fejlődésre, haladásra, új kezdetre, erők lehívására, az új teremtés érdekében. Finom, lassú, de biztos változás és manifesztálódás ez, amelyben nem szabad rohanni – az építőkockák minden egyes helyre kerülése, egymásra rakódása a kerek egész létrejöttét biztosítja.

VASÁRNAP is ebben az energiában inspirálódunk, ugyanakkor a Hold és a Plútó kora délutáni együttállása lelki-érzelmi megújulást, regeneráló, emelő erőt ad.

Zentai Anna

asztrozófus