2017. szeptember 28. csütörtök

2017. szeptember 28. csütörtök

aszenvedély

Szenvedéllyel és vágyakkal teli energiák mozdulnak meg ezekben a napokban, szeptember vége és október eleje rendkívül nagy erőkkel érkezik. Mélyről feltörő ösztönerők, akár indulatok, akarás, érzés, kirobbanó hangulat vagy motiváció kaphat teret. Mindennek oka, hogy elértünk egy olyan időminőségbe, amelyben nem halogathatjuk tovább igazi belső hívásaink felvállalását, vágyaink megélését, rendeltetésünk beteljesítését. A vágyak valójában hívókódok, melyeket évtizedek óta (születésünk óta) őrizhettünk magunkban és régóta mutatták már az utat, az irányt. Amiben eddig ellene mentünk sorsunknak, abban várható most nagy ugrás. Ha ezek a feltörő ösztönök rombolásban, dühben, indulatban jelentkeznének, akkor ez azért van, mert nem az igazi vágyainknak megfelelő életet éltük eddig és energetikánk egyensúlyra törekszik. Ám legtöbb esetben valószínű, hogy sokkal inkább érzéki vágyak, szerelem, vagy művészi képességek, alkotó erők törnek a felszínre. Egy a lényeg: vizsgáljuk felül életünket és vágyainkat, mert itt az idő változtatni! Lássuk át, hol vannak még meg nem valósított terveink, milyen célokat nem értünk még el azért, mert mások véleményét, mások céljait, akaratát követtük? Legyen az a hívatásunk, a családunk, a kapcsolataink, a hobbink, az életmódunk, vagy bármi, amiről szó van – ideje átvenni a sorsunk feletti hatalmat, ezt üzeni most a Plútó helyzete.

A csütörtöki nap jelentősége, hogy a hajnali – kora reggeli órákban (06:21-kor egzakt) a Jupiter és az Uránusz szembenállása teljesedik ki, este (21:39-kor) pedig a Plútó, a sorsemelő erőinket jelképező planéta fordul direkt irányba.

A Jupiter-Uránusz okán igazságok tisztázása, egyensúlyteremtés és új kezdet, kapcsolati tisztulások és karmikus felszabadulások történhetnek. Az Uránusz a váratlanságok bolygójaként meglepetésszerűen hozhatja elénk ennek lehetőségeit, a Jupiter pedig angyali segítséget, közbeavatkozást ígér mindehhez.

A Plútó esti fordulata által gyakorlati szinten beindulhatnak azok a nagy változások, átalakító erők, amelyek hónapok óta húzódtak, dolgoztak a mélyben. Itt az ideje a radikális fordulatoknak, a teljes, maximális megújulásnak, a sorsunkat emelő szintlépéseknek! Határozott és egyértelmű lezárásoknak, önmeghaladásnak, a régi hitrendszerek teljes megújításának. Ideje merni hinni és változtatni, meghaladni tudati korlátokat, engedni a szárnyalást, az emelkedést.

A folyamat következő lépcsőfokai lesznek: szeptember 30. Vénusz-Neptunusz szembenállás, egység és feloldódás vágya, kiegészülés igénye, mély harmónia igénye, mély érzések letisztulása (művészi alkotó munkára kiemelten alkalmas nap). Október 1. Mars-Plútó trigon, szellemi emelő erők kirobbanása, akarat és átalakulás ereje, minőségi szintemelkedés lehetősége. Október 3. Vénusz-Plútó trigon, szenvedélyes érzelmekkel és érzékiséggel, vagy kapcsolati mintákat átalakító erőkkel érkező emelő erő, energetizálás, a változtatás igénye ez is. Valamint október 5 a tetőpont, amikor a Vénusz és a Mars egyesülése által az erők összeadódnak, kreatív, alkotó, teremtő erők működnek, az életöröm áradása, női-férfi kapcsolatok rendeződése várható.