2017. szeptember 22. péntek

2017. szeptember 22. péntek

viola sado

A Nap a Mérleg jegyébe lép és ezzel megkezdődik a Természetben is az ősz, az alvásra készülődés ideje. Az „alvás” itt a befelé való figyelmet, a belső, lelki világunkra való megnyílást, éberséget jelenti. A szem lehunyása jelképe annak, hogy nem a látható, felszínes külsőségekre fordítjuk figyelmünket, hanem valami mélyebben érzékelhető, belső tartalomra, melyből a látható ered.

A mérleg Nap idején előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok, a párkapcsolat, annak harmóniája és általában véve az egyensúlyteremtés. Mindezt most cselekvő tetterővel éljük, vagyis ideje megjelenni a külvilágban, kapcsolódni a nyilvánossággal, társakkal, alakítani kapcsolatainkat, a teljesség jegyében.

A Hold ma az Angyal csillagai alatt jár és itt áll együtt a Jupiterrel, így a mai napon különösen erősen jeleznek angyali segítőink, a velük való kapcsolatfelvétel könnyű és intenzív. Angyali időkben azonban nem csak ezen van a hangsúly, hanem saját lelkünk, érzésvilágunk tisztaságán is! Az ember is valamilyen finom, magasabb szintű állapotra törekszik, tisztán és igaz módon szeretne jelen lenni a világban és kapcsolódni társaival. Este a Skorpióba lépő Hold idején már a lelki termékenység órái jönnek, ideje spirituális tevékenységekkel foglalkozni, átalakulásokat tenni, hogy életünk még jobban, teljesebben működjön.

Főleg a déli órákban, de egész nap erősen érzékelhetjük lelkünkben azt, ami igaz, helyes és valós. Akkor is, ha a külvilág mást mutat, mást mond, másfelé terel. A lélek tudja – és éli az igazságokat. Este szellemi erőt meríthetünk a Merkúr és a Plútó emelő erejének kapcsán. Mélyebb dolgok kerülnek megértésre és kimondásra – érdeklődésünk ugyanis a mélységek és magasságok misztikus irányába fordul.

Érzékelhető már a vasárnap tetőző Mars-Neptun szembenállás is. Az egyik oldalon a szeretet ereje, a szabad akarat, az őszinte egyenesség – a másik oldalon a mély érzelmek, a letisztuló mélységek által a tiszta, szabad érzések, az egység élményének vágya kíván egyesülni egymással. Érdemes hagyni, ami a mélységekből feltör, hogy megtisztuljon és megoldódjon.

Kép: Viola Sado