2017. szeptember 15. péntek

2017. szeptember 15. péntek

agnieszka lorek

A Nap a Szűz csillagképbe lépett, így a mai naptól cselekvéseink szellemi hátterében a belső önmunka, a múlt rendezése, az idejétmúlt dolgoktól való elrugaszkodás, a nagy útra, új kalandokra indulás és az eddig vetett életmunkáink learatása áll. A munka és a rend itt főként belső vonatkozású és mától kezdve folyamatos. Aratjuk a múlt vetéseinek gyümölcseit és vetjük a jövő magjait is. Mindeközben egyre mélyebben ismerjük meg önmagunkat, hiszen lent a mélyben az ösztönvilágot, lelkiismereti utunkat jelképező Hydra úszik. A Szűz minőségében fontos tudnunk, hogy a mélyről felbukkanó, látszólag alvilági megjelenésű elemek csak addig tűnnek rossznak és sötétnek, amíg meg nem világosodunk arra, hogy a bennünk élő valódi vágyakra és igényekre akarják felhívni figyelmünket, amelyeket eddig elnyomtunk. Amint fényt és tudatosságot kapnak, máris átalakulnak építő, emelő, útmutató, tiszta irányfénnyé.

A Hold tovább halad a Rák jegyében, az Ikrek csillagkép feje alatt. Lent a mélyben az Egyszarvú, magasan felette pedig a Hiúz csillagzatok ragyognak, emlékeztetve arra, hogy minden látszólagos különbség az Egyből ered és oda is tér vissza. A Merkúr és a Mars közeledő együttállása egyre nagyobb erőt ad az intellektusnak és az információk áramlásának. Szombaton tetőzik ez az együttállás, így a hétvége a szeretet egyenes, nyílt kimutatásának jegyében telik majd (alacsony szinten, ha igaz vágyainkat elfojtjuk, akkor indulattá is alakíthatjuk, de lehetőségünk van ugyanezzel az erővel bátran és világosan megnyilvánulni társaink előtt).

A délutáni órák ma kedveznek apai és anyai minták harmonizálásának, érzések és cselekvések összehangolásának. A Vénusz és a Jupiter kapcsolódása (21:45-kor egzakt) segít, hogy eddig élt élményeink alapján szintézist alkossunk, önmagunkra tisztán rálássunk, kapcsolatainkat megértsük, harmonizáljuk, angyalokkal együtt dolgozzunk, vagy akár anyagilag, pénzügyileg gyarapodjunk. A testiségben való kiteljesedésről és kapcsolatainkban való fejlődésről fontos meglátások jöhetnek, melyek előre mutatnak. Vágy és derű, béke és életkedv, örömforrások élvezete mind időszerű.

 

Kép: Agnieszka Lorek