2017. szeptember 14. csütörtök

2017. szeptember 14. csütörtök

sky02

A Nap az Oroszlán csillagkép nemző részénél járva rendkívül kreatív, alkotó, teremtő erőkkel lát el bennünket. Ezek által most az anyagba öntés, a megvalósítás is azonnal működik, hiszen a cselekvő énünket jelölő Nap a teljességet adó dolgokra áldást hozó Szaturnusszal áll racionalizáló kapcsolatban. A Nap fénye megvilágítja a múlt élményeiből szőtt, megszokott komfortzónánk határát, mely előtt megtorpanunk ugyan, ám ugyanezzel az erővel és némi tudatossággal meg is tudjuk haladni félelmeinket – melyek valójában csak belépők az igazi, nagy eredményekhez. Rendező, helyretévő cselekvéseink, precíz, aprólékos munkáink a kitartással, céltudatossággal, fegyelemmel és érett felelősségtudattal járnak együtt. Mindez, ezekben a napokban akár anyagi hasznot, kapcsolatokban fejlődést, előrelépéseket, harmonizálódást is hozhat.

A mai nap első fele bővelkedik felismerésekben és az égiek által könnyített helyzetekben, a vége pedig érzelmekben és intuitív megérzésekben. A Hold a Rák vizes, érzékeny, nosztalgikus jegyében jár, az Ikrek csillagkép alatt, így ideje a különböző erőket együttműködtetni, adott helyzetben a poláris minőségeket egymás szolgálatába állítva megélni, illetve a szív tudatosságát elmével is felvállalni.

Ideje van cselekvő gyógyításnak vagy gyógyulásnak, aktuális korlátok elfogadásának, sors iránti alázatnak, türelemnek, jelenlétnek. Élni azt, ami VAN. Éppen ezek által már be tud indulni egy olyan új energia, amely megkönnyebbülést, oldódást hoz.

Közeledik az őszi napéjegyenlőség is, ennek új időt hozó energiái is érzékelhetők már. A nyári napforduló óta még hiába az új sorskör kezdete az idei évet illetően, mégis az utóbbi hónapok a régi minőségekre való tiszta, mély rálátásról, a lezárásokról, korszakváltásokról szóltak, nagyon mély belső munkákról. Az őszi napéjegyenlőség hozza majd el az új energiát, amely felszabaduló életörömmel és alkotó erővel is jár majd.