2017. október 19. csütörtök Újhold

2017. október 19. csütörtök

uranusz

Ma este különleges újhold köszönt ránk, amelynek időminősége egyszerre mutatja a lélek világára, működésére való rálátást és a tudatot tágító erők általi, szabadságot adó elindulást.

A Nap-Hold együttállás a Mérleg jegyében, a Szűz csillagkép jövőbe lépő részénél, az Angyal csillagai alatt jön létre, vele szemben áll az Uránusz, a Kos jegyében, a Halak csillagkép felfelé úszó halacskájának fonalán.

A világosságot adó, szeretet-árasztást is jelölő Nap és az érzéseket, hangulatokat, intuíciót, álmokat, lelkiséget jelképező Hold egyesülése által ma még világosabban és egyértelműbben kerülnek napfényre belső lelki működéseink, érzelmeink. Ami önmagunk számára is rejtve volt, most napvilágra kerül, ugyanakkor cselekvéseinkben, életünk irányításában is most tudunk igazán ösztönösen, lélekből működni. A társas kapcsolatainkra, párkapcsolati mintákra és működésekre tudunk tisztábban rálátni.

Most van lehetőség kilépni a régi gondolati sémákból, rendszerekből, hiszen az Uránusz a tisztító erő, a teljes egész rendszer megértése általi felszabadulás energiáját adja. Inspiráló lehet a szabadság, a lelki cselekvéshez, ugyanakkor belső rálátásaink is löketet adhatnak ahhoz, hogy letegyük végre terheinket és új útra lépjünk. A korlátok eddig is csak a fejünkben léteztek – most a tudatot tágító, korlátlan lehetőségeket elénk hozó erők dominálnak.

A most következő 3-4 napban tudunk igazán tisztán érzékelni, ráérezni arra, mire is vágyunk igazán, lélekből. Most tudunk igazán lélekből teremteni, érzésből megvalósítani dolgokat. A tiszta női intuíció (nemtől függetlenül) napjai ezek.

Ráébredhetünk, hogy szenvedéssel, nélkülözéssel, szűkölködéssel teli helyzeteinkből, méltatlan, idejétmúlt minőségekből valójában szabad kijárásunk van és ez eddig sem volt másképp. Új korszakot van idő teremteni, önállóan, szabad akaratunkból, érzésből. Amikor már nem okolunk körülményeket (melyeket magunk teremtünk), nem fogjuk másra, hanem tisztán látjuk: jólétünk, örömünk egy valakin múlik: saját magunkon.