2017. november 04. szombat – 05. vasárnap – Mit hoz a hétvége?

2017. november 04. szombat – 05. vasárnap – Mit hoz a hétvége?

behance p net

A szombati nap kellemes, érzelmes álmokkal indul, a bika Hold már hozza a lelki bizalom üzenetét – amiben a lélek termékeny, életteli, abban találjuk a biztonságot, a bizalmat is.

A reggeli órákban a telihold mellett a termékenység és szépség bolygója, a Vénusz kapcsolódik az Uránusszal, a tudattágítás felszabadító erejével. Meglepetésekben nincs most hiány. Karmikus utakon mindez hozza a terhektől, régi rögződésektől, korlátnak hitt eszméktől való szabadulást, a megkönnyebbülést hozó új ötleteket és meglátásokat, az eddigi elképzeléseink helyett a másféle gondolkodást, amit eddig talán nem fogadtunk könnyen, most viszont kiderülhet, hogy épp ez hoz fellélegzést. Vágyakat, érzékiséget szabadíthat fel ez a pár nap, szellemi szinteken pedig kapcsolati minták tisztulását, a harmónia és a kezdet igényét.

A telihold most is a lehető legteljesebb rálátást nyújtja belső világunkra, ösztönösen bennünk élő érzésekre és működésekre – aki mer önmaga lenni, annak tehát nincs mitől félnie. A skorpió Nap az átalakító cselekvések, a legmélyebb szeretet jegyében történő transzformáció megtételének időszakát üzeni, ezt egészíti ki a bika Hold a lélek és érzések világában stabil, biztos érzésekkel. Vagyis most minden a belső termékenységről szól, a lélek felé fordulásról. A biztosat – mint mindig – most is bent, a lélek láthatatlan világában találjuk. Bőség, gyarapodás és szépség érdekében most tehetünk meg konkrét változtatásokat. Amúgy pedig a Hold a Kos csillagzat alatt távoli, istenien hívogató célokra való hangolódást üzen, de a Cet csillagkép fejnél látható a telihold idején, vagyis ismét lehetőséget kapunk igazi, valódi érzéseink felismerésére, tudatosítására – a Nap pedig az Angyal csillagainak és a felsőbb rendeltetést jelképező Mérlegnek a fényterét köti össze, így az angyali jelenlét és segítség, az ösztönerők tudatosítása, a belső valóság érzékelése most különösen aktuális.

Vasárnap a Hold már a Bika csillagkép alatt halad, érintve a Pleiádokat (Fiastyúk csillaghalmaz), így igen termékeny nap elé nézünk. Most érdemes azokkal a dolgokkal foglalkozni, amelyekben gyorsan szeretnénk jó eredményt elérni. Este a Merkúr a Nyilas jegyébe lép, az intellektus, a szellem így tüzesedik, szárnyakat kap. Mostantól könnyebben, többet, kiterjedően kommunikálunk, beszélünk vagy írunk. Gondolatainkban az igazság főszerepet kaphat – megérteni és tudni az igazat, a valót.

 

Zentai Anna

asztrozófus