2017. július 29. – 30. – 31.

2017. július 29. szombat – 30. vasárnap – 31. hétfő

20170728_100504

A Fény születésének és tudatosodásának sorsdöntő ideje és felvállalása

Úgy tűnik, hogy az eddigi folyamatok egyik csúcspontjaként jegyezhetjük fel ezt a hétvégét. A Nap és a Mars együttállása már távolodó, így tudatunkban mi magunk is távolodunk mindattól, amiről már tudjuk: nem érdemes magunkba, életünkbe fogadni azt – ugyanakkor megnyílunk arra, ami eredendően a lélekből fakad. Ez a ragyogó, erőteljes bolygóegyüttállás most a Jászolhoz ér, a Rák csillagkép közepén ragyogó csillaghalmazhoz, ami a benső Fény, a világosság megszületésének tere! A Vénusz vasárnap együttáll Nimród vállának fényes csillagával, a Betelgeuse csillaggal, és így alkot segítő kapcsolatot az Uránusszal, összekötve a vállalás erejét a felülemelkedés, a kiemelkedés, a kilépés, a hazatérés tisztító, felszabadító erejével.

SZOMBATON kora délután áll együtt a Hold a Spica csillaggal (a hagyományban a búzakalász), a fényaratás üzenetével, így most tapasztaljuk meg lélekben az élményt: ha igaz szeretetet vetettünk, akkor szeretetet aratunk! Megnyílik az angyali birodalmak kapuja, angyalainkkal, szellemi segítőinkkel most aktívabb, intenzív lesz a kapcsolódás, bőségesen érkeznek a jelek, az üzenetek. Ideje lépnünk a belső tisztaság, a belső rend irányába!

Álmaink nagy átalakulásokról mesélnek, félelmek megdöntéséről, a délelőtt folyamán pedig segítséget kapunk az eddig nehéznek tűnő feladatok megtételére. Késő este már a felvállalásra, a bizalomra, a harmóniateremtésre sarkallnak az égiek. A lelki szabadulás, az érzelmi korlátok elhagyása által új korszakot indíthatunk kapcsolatainkban.

VASÁRNAP a Hold az Angyali Szűz csillagkép alatt folytatja sugallatokkal és intuitív érzékelésekkel teli útját. A Nap most tölti el fényével az égi Jászolt (Preasepe csillaghalmaz)! A megvilágosodás pillanatit éljük, a Szeretet fényében! A Vénusz most áll együtt Nimród vállával, így művészetekben, párkapcsolatban, emberi kapcsolatokban, biztonság és bizalom építésében, ideje jön a felvállalásnak. Nimród Tejutat tartó válla ez – vagyis most jön ideje eldönteni, hogy vállaljuk-e az átlagos, hétköznapi szintnél magasabb, isteni minőségben való létezést jelentő életutat?

Ezt segíti az Uránusszal való kapcsolódás, ami a váratlan és kellemes meglepetéseken át a felszabadító felismeréseknek, a megértésnek, a tisztázásnak, a kapcsolati és női mintával összefüggő terhek kioldásának, a vágyak felszabadításának, a régi korlátok elhagyásának kedvez. Megérthetjük, mik azok a minőségek, amelyek által lelkünk hazatér.

HÉTFŐN a Hold már a Mérleg csillagképben (a vizes, befelé figyelő Skorpió jegyében) halad és a lélekben érezhető igazságokra hívja fel a figyelmet. Ráérezhetünk a múlt igazságaira, valóságára.

Álmaink a jövőről és lelkünk, érzéseink mélyéről üzennek. Napközben, főleg a déli-kora délutáni órákban kedvez az idő a radikális változásoknak, a megújulásnak és gyógyulásnak. A Nap most halad el a Rák csillagkép közepén ragyogó Déli Szamár csillag alatt – a megtartó, tápláló szeretet-erő, az éltető szeretet ideje ez. Most már a Mars közelíti a Jászolt, amelyet a keddi napon tölt majd fel az őszinteség és bátorság, a küzdőképesség és a szellemi kitörés erejével.

Délután a Vénusz belép a Rák jegyébe, így finom, érzelmes időszak következik. Mivel a Rák a múlt és eredet kutatása, így emberi kapcsolatainkban előtérbe lép a nosztalgiára, emlékekbe merülésre való hajlam, ez is szép élményeket szerezhet; de akár választ is kaphatunk a múlt kutatása által a jelen és a jövő kérdéseire (hiszen az, hogy életfánkon milyen virág nő ki, attól függ, hogy milyen magot vetettünk el a múltban). Családi kapcsolatok harmonizálásának, otthonunk szépítésének is kedvez ez az időszak.