2017. július 15. szombat – 16. vasárnap

2017. július 15. szombat – 16. vasárnap

réten

Nagy változások várhatók benső világunkban ezen a hétvégén, az eddig zajló folyamatból egy másikba lépünk. A Hold a Halak csillagkép visszaúszó fonalánál haladva a múlt visszatérő minőségeit érzékelteti a lélek számára, vasárnap már egyben a hazatérés élményét, lehetőségét is. A Kos jegyében ugyanakkor már új kezdet elindulását is mutatja, nagy erőkkel, bátorsággal, a félelem legyőzésének képességével.

SZOMBATON a Nap együttáll az Ikrek csillagkép Pollux csillagával, az esti órákban. A halhatatlan, örök érvényű minőségek jelennek meg. A szeretet fényének megvilágításában ráláthatunk arra, mik is ezek. A Merkúr (gondolkodás, szellemiség, kommunikáció) az Oroszlán csillagkép alá ér, elindul a múltba tekintés ideje gondolati szinten, elkezdünk tisztán rálátni saját magunkra és a múlt valóságára. A Vénusz Nimród beavató csillagai alá érkezik, a felfényesítés fegyveréhez, az íjhoz. Ugyanakkor a Bika szarvánál halad már, így égi antennákon keresztül kapjuk az információt, főleg művészi vonatkozásban.

VASÁRNAP a Merkúr együttáll az Altarf csillaggal, amely az Oroszlán tekintetét, a tiszta rálátást jelképezi – itt jön el igazán a rálátás és megértés ideje. A Mars a Rák csillagképbe lép, elérve annak első ágát, amely a megnyíló, befogadó szeretet, a fogadás minősége. Nagy erőkkel érkezik el az idő, amikor több helyzetben is dönthetünk arról, hogy mire nyílunk meg? A jövő (és a lelki béke, a kiteljesedés) szempontjából egyértelműen arra érdemes, ami jólesik a lelkünknek, amivel azonosulni tudunk, amiben otthon érezzük magunkat.