2017. július 08. szombat – 09. vasárnap

2017. július 08. szombat – 09. vasárnap

sky06

Hétvégén a Hold a Nyilas csillagképben, a fény nemzésének, az erő, a tudás kiáradásának bölcsőjében halad. A Zodiákus körön ez a Bak jegyében történik, így most lélekben a lényegi, igazán értékes dolgokra helyeződik a figyelem, jól működik a koncentráció. Érzelmek terén lassan lépegetünk előre, láthatóvá válik viszont, hogy mi az, ami valójában működőképes és időtálló, érzelmi és családi téren is.

Vasárnap reggel 06:07-kor egzakt a telihold, azaz a Nap éppen szemben áll a Holddal, így a lelkiséget jelölő égi testvérünk számunkra látható oldalát teljes fényerővel megvilágítja. Mi is van a lelkünkben? Milyen belső ösztönerők működnek bennünk? Most világossá válik mindez és ha szeretettel elfogadjuk, értjük, érezzük, engedjük, akkor béke van. A Nap az Ikrek Napkapujából, az Aranykapuból árasztja ezt a fényt, feltétlenül és odaadóan, az ösztönös cselekvéseket, az összefogás és együttműködés lehetőségét üzenve az egyik oldalról. A másik oldalon pedig a lelki megnyílás, a kitartó, szorgalmas, céltudatos érzelemvilág, a lelki értékeket őrző minőség jelenik meg.

Szombaton napközben az égiekkel való kapcsolatfelvétel, a tanulás és a magasabb megértés lehetősége van jelen. Késő este (főleg éjféltájt) lélekben tudunk ráérezni életünk, kapcsolati működéseink igazságaira, tanításaira. A tiszta, mély érzések segítőként vannak jelen. A Merkúr ma együttáll a Rák Altarf csillagával, ami a tekintet csillaga – ezen a napon különösen számít, hova helyezzük tekintetünket! Mire figyelünk gondolatban? Legyünk hűek önmagunkhoz, a lelkünkben élő csodákhoz és csak azt fogadjuk be, ami megfelel ennek!

Vasárnap reggel a lelkünk, az érzéseink megújuláson mennek át, ideje elmélyülni és a régi, félelmet keltő hitrendszereket magunk mögött hagyni. Délután már a lelki erőnket és egyensúlyunkat tudjuk megerősíteni. Lélekben a valóban fontos, felemelő érzésekre érdemes koncentrálni, emellett jelenik meg a fejlődés, a szabad akarat teret nyerésének motivációja. (Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy azok a hölgyek, akik édesanyává szeretnének válni, de valami miatt ez még blokkolva van, most erőteljesen érezhetik ezt a késztetést, ami arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy észrevegyék, mivel akadályozzák ők maguk, tudati-lelki szinten ezt az áldást. Az érzéseket, az igazi lelki hívásokat kell csupán követni és akkor minden a helyére kerül és megérkezik!)

A Merkúr vasárnap már megközelíti a Jászol csillaghalmazt (Preasepe, a Rák csillagképben), így hamarosan megszületik bennünk a megváltó fény, a megoldást, feloldást hozó gondolatok és beszélgetések, információk formájában. A Merkúr a gyermeki minőség is, amely egyszerre jelenti a bennünk élő, belső gyermeket és a ránk bízott, született-nevelt gyermekeinket is.

A hétvégén már erősen érezzük a hétfőn egzakt Nap-Plútó szembenállást is. Megjön a késztetés arra, hogy önerőből, sorsunk irányítását felvállalva, radikális lépéseket tegyünk a megújulásért. A feltétlenül áradó szeretet és a sorsfordító erő, az ösztönös cselekvés és a gátakat áttörő megújulás, a teljes rálátás, a kiteljesedés igénye és a minőségi szintlépés energiái vannak jelen. A döntések és felismerések hétfő reggelre érnek be.

Zentai Anna

asztrozófus