2017. július 07. péntek

2017. július 07. péntek

cupido psyche

A Tejúton járó Hold az érzések, a lelkiség, a család, az anyaság általi beavatásokat adja ma is. Legfőképpen azt a tanulságot, hogy bárki bármit mond, a legfontosabb, hogy a lelkünkre hallgassunk és abban bízva járjuk az utat – ezt jelenti „otthon lenni önmagunkban”. Talán ez a Hold legalapvetőbb analógiája: a belső otthon. Ha ez működik, vagyis önazonosak vagyunk, akkor minden kapcsolatunkat és élethelyzetünket megfelelően tudunk kezelni.

Álmaink idején, de napközben is érezhetünk egyfajta kellemes lelassulást, eltöprengést az apró dolgokon, a hétköznapi örömökön, az élet szentségén. Lelki értelemben tudunk most gátlásokat, határokat meghaladni – először a felismerés jöhet arról, hol is találjuk ezeket a határokat és mik is ezek, majd ennek tudatában már kezelni tudjuk az adott helyzetet.

A kora délutáni órákban egzakt a Merkúr és a Vénusz szextil fényszöge, amely a szintézisalkotás, a kellemes összefonódás támogató energiája. Hatását jó ideig élvezhetjük, de a legnagyobb felismeréseket a mai napon adja. Szépen összeállhat a kép kapcsolatrendszerünkről, emberi működésekről. Ideje van békülésnek, szeretetteljes beszélgetéseknek, megértésnek és harmóniateremtésnek. Egyik oldalon az oroszlán Merkúr az önmagunkra való rálátás általi tanulást, a szellemi ösztönök uralását biztosítja és lehetőséget ad arra, hogy a sugárzó szeretetet szavakba öntsük. Mögötte a Rák csillagkép befogadást, megnyílást üzenő ága látható. Másik oldalon az ikrek Vénusz a kettősségek megtapasztalása és megértése általi harmónia, béke és termékeny erő megjelenését adja, a háttérben a Bika termékeny, bőséget, gyarapodást hozó csillagtere ragyog.