2017. január 13. péntek

2017. január 13. péntek
cép2
 A Vénusz és a Neptunusz együttállásának energetikájában a legmélyebbre, a tudattalanba temetett vágyak és működések is érzékelhetők, láthatók lesznek. A Vízöntő mindent átmosó csillaghullámai mostanában partra, felszínre sodorják a legmélyebb fájdalmakat, sérüléseket, vagy pozitív érzéseket, élményeket is, hogy letisztuljanak belső működéseink, önmagunkról alkotott képeink, jövőt érintő céljaink, vágyaink. A Mars ma lép be a Halak csillagterébe, elérve a visszaúszó hal száját, így beindul egy erőteljes visszaáramlás a múltból. Hozott képességeinkkel segíthetünk másoknak, formálhatunk, alakíthatunk sorsunkon, megoldhatunk helyzeteket, visszatérő fejlődési lehetőségeket. Erőnk és akaratunk mostantól még inkább az egységre, a feladatok végigvitelére irányul.
A Hold ma végighalad a Rák csillagkép alatt. Álmaink során és reggel a megnyíló, befogadó szeretet óráit éljük, a délelőtti óráktól kora délutánig a tápláló, növelő, megtartó erő áramlik, majd késő délutántól már az elengedés, önálló útra lépés órái következnek.
Kora délután mágikus erők segítenek, hogy el tudjuk engedni negatív gondolatainkat, vagy méltatlan kommunikációkat, délután pedig tanulásra és lelki szertartásra kitűnően alkalmas idő következik, ráérezhetünk az igazságokra, tágabb összefüggésekre. Az Oroszlán jegyében járó Hold lelkünk, hangulataink és ösztöneink feletti uralmat üzen. Ma szívesen mutatjuk meg magunkat, méltón és öntudatosan merünk kiállni mások elé, arra figyeljünk csak, hogy legyünk nyitottak mások lelkére is, ne magunkból induljunk ki, ha mások viselkedését szeretnénk értelmezni – meglehet, a helyzet gyakran más, mint ahogyan gondoljuk, az is lehet, hogy kellemesen csalódunk, ha merünk nyitottnak lenni másfajta működésekre és megismerjük a társainkat is.
 
Zentai Anna
asztrozófus